Pluimveehouderij

Achtergrond

Groot aanbod houdt prijsstijging eieren tegen

De vraag naar eieren bij supermarkten en de verwerkende industrie is goed.

Door het einde van de vakanties kopen consumenten meer eieren in Nederland. De eierverwerkende industrie verwacht een verdere prijsstijging van eieren en dekt zich nu in. Haar eiervoorraden zijn kennelijk niet groot.

Het aanbod van eieren is ook groot. Door de omschakelijk van traditionele kooisystemen naar scharrelhuisvesting en het ruime van oude leghennen is het aanbod van kleine eieren relatief groot. Dat houdt een grote prijsstijging tegen. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt met 1 cent naar € 5,48 per 100 stuks. Kooi-eieren noteren 6 cent hoger (€ 5,08).

Prognose: de prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.