Pluimveehouderij

Achtergrond 196 x bekeken

Maatregelen rond Creil opgeheven

De beperkende maatregelen na de LPAI uitbraak in Creil, provincie Flevoland, zijn met ingang van dinsdagochtend 10.00 uur ingetrokken.

Alleen het besmet verklaarde leghennen en kalkoenenbedrijf in het gebied zijn nog niet vrijgegeven. Dat heeft het ministerie van EL&I bekendgemaakt.

Op 24 juni werd het zogeheten beperkingsgebied ingesteld en op 27 juni uitgebreid, nadat bij een tweede bedrijf in Creil ook vogelgriep was vastgesteld. Sindsdien zijn geen nieuwe besmettingen geconstateerd.

In het nu opgeheven beperkingsgebied lagen de twee besmette bedrijven en één vleeskuikenbedrijf. Dit laatste bedrijf mag nu weer pluimvee ontvangen en mest afvoeren. De besmet verklaarde bedrijven worden nog een tweede keer ontsmet en pas drie weken daarna kunnen ze worden vrijgegeven.

Fabian Brockötter

Of registreer je om te kunnen reageren.