Pluimveehouderij

Achtergrond

Eierprijzen gaan komende weken verder omhoog

De handel in eieren loopt goed.Vooral de industrie is een belangrijke trekker van de markt. Daarnaast is de vraag naar scharreleierengoed. De prijsstijging is voor de tijd van het jaar opmerkelijk.

Er worden diverse redenen genoemd waarom de prijzen komende weken blijven stijgen. Zo zijn leghennenhouders met kooien in veel landen nog bezig met het omschakelen naar een alternatieve huisvesting. Vooral Frankrijk koopt daarom veel eieren in. Een andere reden voor de prijsstijging is dat er vanwege de lage prijzen koppels leghennen zijn afgevoerd. Het duurt even voor de nieuwe koppels in productie zijn. Naar verwachting vlakt de prijsstijging over enkele weken af.

Prognose: prijzen stijgen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.