Pluimveehouderij

Achtergrond

Correctie kooinoteringen; scharrel loopt redelijk

De noteringen voor kooi-eieren zijn deze week verlaagd. Er is sprake van een prijscorrectie.

De afgelopen weken waren de prijzen te ver doorgeschoten. De industrie trapt nu op de rem en doet het rustiger aan. Wat ook meespeelt, zijn de vakanties. De komende weken bereiken die hun hoogtepunt. De industrie heeft minder verwerkingscapaciteit, en dus is de vraag ook hierdoor minder.

De afzet van scharreleieren loopt redelijk goed door. De consumptie blijft mede door het matige weer vrij goed op peil. De kans bestaat dat de noteringen volgende week pas op de plaats maken. De verwachtingen voor scharreleieren op de lange termijn blijven echter vrij goed.

Prognose: stabiel tot licht dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.