Pluimveehouderij

Achtergrond

Zone rond Kootwijkerbroek ingetrokken

Het beperkingsgebied rond Kootwijkerbroek is met ingang van vrijdag 3 juni 2011, 12.00 uur ingetrokken.

Met het opheffen van het beperkingsgebied zijn ook alle beperkende maatregelen zoals het verplicht ophokken van pluimvee, het afvoeren van eieren op pulptrays, het vervoers- en uitrijverbod voor pluimveemest, etc.. weer komen te vervallen.

De problemen voor de primaire sector zijn daarmee voorbij. Voor de exporteurs zijn nog niet alle problemen opgelost. Weliswaar is sinds vrijdagavond de export van Nederlandse broedeieren, eendagskuikens en pluimveeproducten naar Rusland ook weer mogelijk

De export van broedeieren, eendagskuikens en pluimveeproducten van bedrijven uit de provincie Gelderland naar Rusland is voorlopig nog niet toegestaan. De Chief Veterinary Officer zal met haar Russische collega overleg voeren om het gebied waaruit niet mag worden geëxporteerd, kleiner te maken.

Duitsland

Gistermorgen is in Westerwiehe (Kreis Gütersloh, NRW) opnieuw een pluimveebedrijf besmet verklaard met laag pathogene aviaire influenza. Het betreft een bedrijf met 4.200 eenden, ganzen en kippen.

Omdat het bedrijf al in een beperkingsgebied ligt, is er geen nieuwe gebied met beperkende maatregelen ingesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.