Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Lichte kuikens goedkoper in Barneveld

De prijs van lichte vleeskuikens daalt voor volgende week met 2 cent naar 88 tot 90 cent per kilo. Zware vleeskuikens noteren dan onveranderd op 90 tot 92 cent per kilo. Dat heeft de noteringscommissie in Barneveld vanavond besloten. De afzet van pluimveevlees loopt nog niet geweldig. Alleen als het voor lage stuntprijzen in de schappen bij supermarkten ligt, gaat het nog goed weg. Het aanbod van lichte kuikens is relatief groot, zodat de prijzen daarvan meer onder druk staan dan die van zware dieren. De basiscontractprijs blijft morgen waarschijnlijk onveranderd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tom

  We moeten de opzetten maar weer opschuiven. Leegstand is ons enigste wapen. Ik stop ermee, met deze voerprijzen. Veel enten, veel afkeuringen, geen antibiotica, allerlei controles en duur voer. Eerst maar eens met gezin op stap. 9 weekse opzet is relax. Niet meer uitladen. Ze gaan zelf maar kuikens huiden met alle risico's van dien.

 • no-profile-image

  kip uit een goed nest

  helemaal mee eens!

 • no-profile-image

  Kip zonder inkomen

  Ik doe mee, het aanbod zal omlaag moeten. Dit lijkt wederom een verloren vleeskuikenjaar te worden. BCP zal nog flink moeten stijgen gezien de huidige voerprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.