Pluimveehouderij

Achtergrond

Wisselende geluiden over bewegingen op eiermarkt

Bij eierhandelaren en pakstations heerste vorige week een wisselend beeld over de eiermarkt.

Sommigen spraken van lagere opbrengsten voor eieren, terwijl anderen meenden dat de prijzen iets stegen. De NOP hield haar prijzen onveranderd. Bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram noteren gelijk op € 3,39 per 100 stuks. Voor bruine scharreleieren in die gewichtsklasse stijgt de NOP-richtprijs met 1 cent naar € 3,89 per 100 stuks.

De Duitse eierprijzen stegen vorige week wel. De Landwirtschaftskammer Niedersachsen in Oldenburg noteert voor witte eieren van 60 tot 65 gram 5 cent hoger op 68 cent per kilo. Bruine eieren van die gewichten noteren 4 cent hoger op 70 cent per kilo.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.