Pluimveehouderij

Achtergrond

Rotra-feeder: beter scharrelen en paren

De Rotra-voerstrooier werkt positief op vruchtbaarheid, broeduitkomst, strooisel- en dierkwaliteit, meldt leverancier VDL Agrotech.

De Rotra-voerstrooier wordt gebruikt voor stimulatie van scharrelactiviteit en het paringsproces door de moederdieren van de roosters naar het strooisel te lokken. Een bijkomend voordeel is een verbeterde strooiselkwaliteit.

De Rotra-voerstrooier zorgt er bij opfok voor dat de jonge dieren goed over de stal verspreid blijven als het voeren start en als er controle op de dieren plaatsvindt. Ook bevordert het voersysteem de ontwikkeling van de poten door extra scharrelactiviteit. Om de scharrelactiviteit verder te verhogen kunnen kleine porties worden bijgevoerd op voerloze dagen.

Rotra-voerstrooiers worden gelijkmatig verdeeld over de stal, gemonteerd aan een rechtlijnige voerlijn met spiraal of aan een rondgaand systeem met voerkabel of -ketting waardoor voorraadbuizen van de voerstrooiers automatisch worden gevuld. Vóór het voeren klinkt een zoemer, zodat de dieren weten dat er voer aan komt. De roterende schijf van de voerstrooier verspreidt het voer gelijkmatig over het strooisel in cirkels tot maximaal 14 meter. In stallen met roosters kan door middel van begrenzers op de voerstrooiers een ovaal strooipatroon worden gecreëerd waardoor geen voer verloren gaat onder de roosters.

Bij gebruik van Rotra-voerstrooiers blijft de broeduitkomst na 40 weken beter op peil, zo blijkt uit testresultaten van stallen in Nederland. Dit resulteert in meer levensvatbare kuikens per gehuisveste kip.

VDL Agrotech, Eindhoven (N-B)
• tel. (040) 292 55 00
• e-mail: info@vdlagrotech.nl
• internet: www.vdlagrotech.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.