Pluimveehouderij

Achtergrond 8 reacties

Recordprijs voor varkensbrok

De LEI-prijs voor varkensbrok stijgt deze maand met €0,25 naar €28,55 per 100 kg. Dat is een nieuw record. De prijs kan verder stijgen naar €29. Daarna zullen ze tot de herft stabiel blijven door tegenvallende graanoogsten. Door de droogte zijn de oogsten van zachte tarwe en gerst kleiner. De prijzen van deze granen zullen hoog blijven. De vooruitzichten voor de maisoogst zijn duidelijk beter. Mais zal het tekort aan andere granen voor een deel compenseren.
De raapzaadoogst zal ook tegenvallen, zodat de oliefabrieken minder kunnen verwerken. Dit leidt tot ongeveer 400.000 ton minder raapschroot. Sojaschroot en zonnepitschroot zullen dit kleinere aanbod compenseren. Varkensbrok bestaat voor meer dan 65% uit graan, zodat de ontwikkeling van de prijzen daarvan de notering van varkensbrok in sterke mate bepaalt..

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hoop doet

  En de vleesvarkens blijven deze week hopelijk gelijk. In de veiling van het internet aandelenmarkt varkens op woensdag 25 Mei 2011 werden in totaal van 1943 varkens, 1943 varkens aangeboden in 12 kavels op een gemiddelde prijs van 1,54 EUR / kg SG (niet een veiling vorige week) in een bereik van 1,51 tot EUR 1,55 EUR verkocht.Ze moeten stijgen want tegen de torenhoge brokprijs is niet te werken.
 • no-profile-image

  vleeseter

  wordt het nu niet tijd dat met spoed het hele varkenssysteem en de kippen ook een andere wending neemt.

  Met elkaar maken we de wereld kapot
  het is al langer bekend dat varkens en kippen vol met antibiotica zitten.

  En nu blijkt dus dat de oorzaak van de epidemie in Duitsland terug te voren is naar de mest van dieren, moet de intesieve veehouderij toch een keer een lampje gaan branden dat de grens bereikt is, tot hier en niet verder
  met name voor varkens en kippen telt dat deze dieren geen enkele weerstand meer hebben en op de been gehouden worden met veel medicijnen.

  Aangezien er toch met name bij de varkens al jaren niets tot weinig verdient wordt. Kan nu het roer om, en moeten varkens en kippen ook dagelijks weer frisse lucht buiten kunnen halen

 • no-profile-image

  john

  90 % van de vogelgriep uitbraken vindt plaats bij kippen die buiten komen! Die frisse neus is echt niet de oplossing. Feit is dat met antibitica de voerconversie daalt en daarmee de kostprijs per kg vlees... er is maar een oplossing en dat is dat er meer betaald gaat worden voor onze producten. Dan kunnen wij meer risico nemen door geen antibiotica in te zetten en is iedereen tevreden toch? oh nee de consument natuurlijk niet want die moet meer betalen. De schuld ligt niet bij ons maar bij de consument die niet meer wenst te betalen.

 • no-profile-image

  vleeseter

  ja, John daar moet het naar toe, anders kan het niet, zelf heb ik geen boerderij maar mijn ouders komen beide van een boerderij, en een groot verschil met 25 jaar geleden is toch wel de manier van houden van met name varkens en kippen.
  Heb meerdere vrienden en familie met boerenbedrijven, en blijf het vreemd vinden dat je op iedere deur leest dat je niet de stal in mag lopen i.v.m. weet ik allemaal wat, terwijl vroeger je rustig bij een varken met biggetjes in het hok kon zitten om ze te aaien.
  Ben met je eens dat de prijs omhoog moet, kan niet anders.
  Als ik uitreken dat ik maximaal 2 kg vlees per week haal, maximaal, We eten ook wel eens een dag pannekoeken
  En we zetten er 1 euro per kilo bij op
  kost me dat extra jaarlijks 104 euro
  dat kan ik wel missen, ook bij ons is het geen vetpot

 • no-profile-image

  Boer

  Vijftig jaar terug leek misschien alles mooier, de mensen stierven gemiddeld 5-6 jaar jonger. Het voedsel wordt alsmaar beter. Het verschil is dat men toen nog nauwelijks het verschil tussen een bacterie en een virus wist en vandaag kun je een drup cola in de Noordzee al aantonen.

 • no-profile-image

  Jos B.

  Ik denk dat binnen 8 weken de varkensbrok op 32,00 euro staat.

 • no-profile-image

  vleeseter

  vijftig jaar geleden was zeer zeker niet alles mooier ik heb het over 25 jaar geleden, ik weet niet of het langer leven met voedsel te maken heeft, of met de de verbeterde zorg,
  Als je als varkenshouder naar het ziekenhuis moet, kun je eerst melden dat je varkenshouder bent en wordt je apart behandelt i.v.m. de MRSA bacterie
  niet voor niets zijn er al stappen ondernomen om het gebruik van antibiotica te verminderen,
  Volgend jaar zou de vis wel eens radioactief kunnen zijn, dus die bron droogt ook op,
  Met elkaar wordt het er niet beter op en zal er langzamerhand wereldwijd iets moeten veranderen, Het feit is dat in Nederland verreweg in de veeteelt het meeste antibiotica gebruikt wordt, dus dat kunnen wij bijdragen

 • no-profile-image

  net klaar met de ombouw

  he huh, vleeseter kom 's met feiten en cijfers, i.p.v. die paddestoellenburgervretende idiologisten na te lullen, als je met zogenaamde feiten komt.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.