Pluimveehouderij

Achtergrond

Kippenschandaal in China

Chongqing - Meer dan 1.000 levende kippen zijn onderschept in het Zuidwesten van China. De dieren bleken te zijn volgestopt met een industrieel poeder.

De kippen waren zondag per vrachtauto vertrokken uit de provincie Guizhou maar werden onderschept door controleurs. De inspecteurs vonden de krop van de dieren abnormaal groot en lieten een aantal kippen nader onderzoeken.

De eigenaar van de kippen gaf later toe elk dier te hebben gevoerd met 300 tot 400 gram barietpoeder. De pluimveehouder wilde hiermee het gewicht van de kippen verhogen. Barietpoeder wordt gebruikt om modder te verzwaren tijdens olieboringen en is ook te vinden in de remblokken van auto’s en hoogwaardige verf.

De kippen zijn geruimd en de zaak wordt nader onderzocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.