Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Eierprijzen kruipen langzaam uit diep dal

De prijsdaling van eieren is definitief voorbij. Vorige week werden kooi-eieren al duurder door een grotere belangstelling van de verwerkende industrie. Deze week zijn ook de scharreleieren aan de beurt, omdat consumenten met het minder warme weer meer eieren eten. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt daardoor met 14 cent naar € 3,61 per 100 stuks. Bruine kooi-eieren uit die gewichtsklasse noteren 28 cent hoger op € 3,08 per 100 stuks. Het aanbod van alle soorten eierren is nog steeds groot. Dat beperkt de prijsstijging. De export naar derde landen zal moeizamer gaan lopen door de prijsverhoging. Voor een verder herstel van de eierprijzen is het zeer belangrijk dat het vandaag ontdekte geval van vogelgriep laag en niet hoog pathogeen is.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Th

    Weer lekker kort door de bocht beredeneert. De scharreleieren stijgen in prijs, omdat de consument nu weer wat meer eieren eet vanwege een lagere temperatuur........ Niet de eerste keer dat ik zo'n twijfelachtige verklaring te lezen krijg. Of zouden er wellicht meer krachten in het spel zijn....... Jammer, ik had graag een uitleg gehad welke meer hout snijd!

  • no-profile-image

    Markt

    Veel kippen worden geslacht waardoor de beschikbaarheid van eieren minder is. Daarbij komt dat er veel in het voren is verkocht aan eieren en de verloopstuk neemt dus iets af. En als klap op de vuurpijl denken de eiproduktenfabrieken dat dit het dieptepunt in de markt zou kunnen zijn en willen dus meer eieren in de koelcellen rijden , zoals we dat een paar weken geleden al zagen in een eerder bericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.