Pluimveehouderij

Achtergrond

Supermarkten kopen nog geen eieren voor Pasen

De afzet van eieren valt nog tegen vlak voor Pasen.

Supermarkten kopen voor dat feest niet veel meer in. Het is de vraag of dat nog gebeurt. Consumenten eten niet zo veel eieren meer met Pasen als in het verleden. Toen stonden bij veel huishoudens grote schalen met hardgekookte geverfde eieren op tafel. Kerst is echter voortaan de grote trekker voor de eierafzet.

Door de tegenvallende vraag en het grote aanbod van eieren verlaagde de NOP de prijzen voor alle eiersoorten vorige week met 22 tot 26 cent per 100 stuks. Bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram noteerden 26 cent lager op € 4,74 per honderd stuks. De prijs van bruine kooi-eieren daalt met 22 cent naar € 3,65 per honderd.

Prognose: prijs daalt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.