Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Recordprijs voor contractkuikens

De basiscontractprijs voor vleeskuikens stijgt volgende week met een halve cent naar 80,5 cent per kilo. Dat is een recordprijs. Vorige week werd het record van 80 cent per kilo van juli 2008 al geëvenaard.
De vraag naar pluimveevlees is goed. Vooral filet gaat qua hoeveelheden goed weg. De opbrengst daarvan valt nog tegen. Ook de overige onderdelen van het pluimveekarkas zijn moeilijk te slijten. Het aanbod van vleeskuikens is groot. De dieren groeien goed met dit weer. Slachterijen verwerken de dieren zo licht mogelijk.
Vleeskuikenhouders hebben de recordprijs hard nodig om hun fors gestegen kosten een beetje te compenseren. Om de kostprijs te halen, moet de vleeskuikenprijs nog enkele centen stijgen..

Laatste reacties

 • no-profile-image

  JP Bierema

  Goed verhaal hoor Derk, maar weet je wat nou ook zo gek is: Hoe groter de voerfabrikant en hoe meer van die fabrieken aan het water waar de bootjes voor komen varen om hun grondstoffen te lossen hoe duurder het voer. Snap ik niks van. De kleinste jongens kunnen het scherpste aanbieden, hoe kan dat toch? Misschien eens interessant om te onderzoeken!
  En maar fuseren om de kosten omlaag te krijgen, je snapt er helemaal niks van althans ik niet. Veel voermakers zitten op 40 Euri's of nog hoger, dat moet wel ***** (5) voer zijn. Dikke vette winsten worden daar gemaakt.

 • no-profile-image

  Theo Snetselaar

  JP,

  Fusiekosten vallen vaak tegen en voordeel wordt inderdaad niet altijd teruggevonden in een scherpe voerprijs. Het aantal directeuren zie je ook niet hard zakken na een fusie. Dus de kleinere kunnen er scherp tegenaan. Grote bedrijven kunnen met hun inkoop totaal verkeerd zitten, zodat de kostprijs van goed vleeskuikenvoer wel eens vele malen hoger ligt. En kwaliteit is er ook bij kleinere te koop, zelfs ******(6)! Het bewijs kunnen we leveren.

 • no-profile-image

  JP Bierema

  Klopt, ze mogen me altijd bellen. Eigenlijk zie je in de akkerbouw hetzelfde, de kleinere leveranciers leveren tegen de scherpste prijzen en de beste kwaliteit. (Denk aan kunstmest)

Of registreer je om te kunnen reageren.