Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Opleving eierprijzen blijft uit voor paasweekend

De opleving van de eierprijzen waar leghennenhouders in verband met Pasen op hoopten bleef deze week uit.

Door het grote aanbod aan eieren hebben supermarkten keuze genoeg om ze tegen lage prijzen in te kopen. Het mooie weer stimuleert de afzet van eieren bovendien niet. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalde daardoor met 9 cent naar € 4,45 per 100 stuks.

De eierverwerkende industrie heeft nog minder behoefte aan eieren dan de supermarkten. De NOP verlaagde haar richtprijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram deze week dan ook met 24 cent naar € 3,01 per 100 stuks. Na de Pasen zullen de eierprijzen verder dalen.

Prognose: prijs daalt.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    kooikippenboer

    Eierverwerkers geen behoefte? Een grote verwerker in Ospel huurt in Venray een groot koelhuis. Gebruikt dit voor 2/3e deel; goed om 5400 pallets eieren op te slaan (ongeveer 200 vrachtwagenladingen! ). Deze wordt nu volgereden met eieren uit Polen aan 45 eurocent per kilogram franco in Venray! Je moet als handelaar dus wel 1,5 miljoen euro op kunnen hoesten om zo'n loods te kunnen vullen! Maar ach, aan zo'n inkoopprijs kun je geen bult vallen! En als de prijs straks weer stijgt heeft deze handelaar dus echt nog geen behoefte! Fijn dat hij ons nu nog een trap na kan geven met het geld dat hij vorig jaar over onze rug heeft verdiend! Prettige Paasdagen allemaal!

Of registreer je om te kunnen reageren.