Pluimveehouderij

Achtergrond 201 x bekeken 5 reacties

Opleving eierprijs blijft uit vlak voor Pasen

De opleving van de eierprijzen, waar leghennenhouders vlak voor Pasen op hoopten, blijft deze week uit. Door het grote aanbod aan eieren hebben supermarkten keuze genoeg om ze tegen lage prijzen in te kopen. Het mooie weer stimuleert de afzet van eieren bovendien niet. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt daardoor met 9 cent naar € 4,45 per 100 stuks. De eierverwerkende industrie heeft nog minder behoefte aan eieren dan de supermarkten. De NOP verlaagt haar richtprijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram dan ook met 24 cent naar € 3,01 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kooikippenboer

  Eierverwerkende industrie geen behoefte?
  Een grote verwerker uit Ospel, huurt in Venray een groot koelhuis en benut dit voor 2/3de deel. Goed voor 5400 pallets eieren (ongeveer 200 vrachtwagenladingen!). Deze loods wordt nu volgereden met eieren uit Polen voor 45 eurocent per kilogram franco in Venray! Je moet als handelaar dus wel 1,5 miljoen euro op kunnen hoesten om zo'n loods te kunnen vullen! Maar ach, aan zo'n inkoopprijs kun je geen bult vallen! Als straks de prijs weer stijgt heeft deze handelaar dus echt nog geen behoefte! Fijn dat hij ons nog een trap na kan geven in deze slechte tijd, met geld dat hij vorig jaar over onze ruggen heeft verdiend! Fijne Paasdagen allemaal!

 • no-profile-image

  Pool

  Limburg, dan verkoop jij ze toch gewoon voor 44 cent per kg?! Huilebalk.

 • no-profile-image

  Jose

  Ik doe het voor 0,43 Kg franco. Groetjes uit Spanje

 • no-profile-image

  Kooi Kippenboer

  Stel je eens voor wat er zou gebeuren met de marktprijs als deze wagens niet uit markt werden gehaald. Dan zou de marktprijs toch nog veel verder dalen. Ben het eens met de schrijver van een ander stuk , dat het probleem zit bij de overproduktie. Na de hoge prijzen van 2009 en begin 2010 moest toch alles vol. En het liefst nog een beetje meer. Nu ondervinden we de gevolgen.

 • no-profile-image

  Naim Gúvenq

  hee kooikippen boer limburg, het lijkt erop dat je vol frustratie zit je moet het probleem bij jezelf zoeken. verkoop een paar bedrijven en doe 1 bedrijf goed zodat je wel geld gaat verdienen!! Eeen verliezer heeft altijd een oorzaak maar een winnaar heeft altijd een plan!! dus eerst bij jezelf beginnen en daarna de rest van de wereld de schuld geven.
  Groetjes van een tevreden kooikippen boer !!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.