Pluimveehouderij

Achtergrond

Forza-voerprogramma vleeskuikens

Het Forza-voerprogramma stelt vleeskuikenhouders in staat met meer gemak goede en gezonde kuikens af te leveren, meldt Hendrix Broilers.

Het vernieuwde voerprogramma Forza van Hendrix Broilers heeft in de testfase veelbelovende resultaten laten zien. Op de elf pilotbedrijven (met 750.000 kuikens) waren de vleeskuikens gezond en robuust. Daardoor ging de uitval omlaag van 3,7 naar 3,0 procent en daalde het medicijngebruik met 25 procent. Bovendien verbeterde zowel de strooiselkwaliteit als de VC1500, die van 1,28 naar 1,23 ging.

‘Echte groeikracht start van binnen’ is de leus die het Forza-voer omschrijft. Hendrix Broilers gebruikt deze leus, want de eerste voorwaarde voor een vleeskuiken om optimaal en probleemloos te kunnen groeien zijn gezonde en goed ontwikkelde darmen en een sterk karkas. De basis voor een sterk vleeskuikenkarkas wordt in de startfase gelegd door onder meer de structuur van het zorgvuldig samengestelde voer dat vlot opneembaar is en de werking van krop en spiermaag stimuleert. Forza zorgt voor een stevige basis en voor groei van een gezond darmoppervlak, een goede ontwikkeling van het karkas en maximale vleesaanzet daarna, dankzij een zorgvuldige selectie van grondstoffen die helemaal is afgestemd op de levensfasen van het vleeskuiken.

Financieel voordeel

Hendrix Broilers becijfert dat de verbetering van de resultaten als gevolg van Forza een vleeskuikenbedrijf met 100.000 kuikenplaatsen €16.000 voordeel oplevert.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.