Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Eierprijzen zakken verder weg na Pasen

De consumptie van eieren valt zwaar tegen. Supermarkten bestellen na Pasen veel minder eieren dan gehoopt. Dat betekent dat de verkoop van eieren voor Pasen niet goed is gelopen. Consumenten gingen toen liever barbecuën en aten minder eieren door het warme weer. Bovendien is het aanbod van eieren groot. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt deze week daardoor met 61 cent naar € 3,84 per 100 stuks. Ook de verwerkende industrie koopt minder kooi-eieren. De NOP verlaagt haar richtprijs zodoende met 32 cent naar € 2,69 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hans

  Help, waar blijven nu onze belangen behartigers. Dit kan zo toch niet langer. Het voer blijft maar stijgen (en onze regering blijft maar subsidies geven aan vergisting centrales en bio brandstof). Misschien moeten we wel een omgekeerde kostprijs berekening maken, bij deze eierprijzen kunnen we maximaal ... per kip betalen, en ... voor het voer??
  Iedereen moet maar voelen, en niet alleen de boer.

 • no-profile-image

  lub

  ja Hans, het leven is hard.

 • no-profile-image

  kooikippenboer

  Niet zeuren jongens nog even volhouden , na regen komt zonneschijn.

 • no-profile-image

  Zents

  Is het niet eerlijker om eerst even bij ons zelf te rade te gaan voordat we alles en iedereen de schuld geven.
  Veel pluimveehouders zijn goed in de stal pakken de eieren netjes in, houden zich goed aan de regels en hebben de boel netjes aangeveegd. Maar een ondernemer heeft meer taken.
  Wie rekent de rentabiliteit uit, kan die nieuwe stal nu wel of niet, en hoe zit het met de afzet van mijn eieren waar er toch echt veel te veel van zijn.
  Velen kunnen niet meer produceren zonder kontrakt .
  Wanneer je alles overlaat aan de voorlichter, de handel je prijs laat bepalen waarom zouden ze meer betalen als wij maar door blijven produceren, en de kippenverkoper houdt onze planning netjes bij, dan heb je als ondernemer naar mijn idee teveel taken afgestoten.
  Dan zal het nog wel een tijdje zo blijven, en zal uiteindelijk de wal het schip keren.

Of registreer je om te kunnen reageren.