Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Week 10: kabbelende eiermarkt

De eiermarkt kabbelt wat door. Volgens de meeste pakstations zouden de vraag en bestellingen op dit moment op een wat lager niveau liggen dan in de afgelopen weken.

Dat betekent tegelijkertijd dat de opwaartse tendens die de eierprijzen de laatste weken lieten zien even wat getemperd is. Een enkel pakstation meldde dat men al tevreden was indien men het prijspeil van de afgelopen week realiseerde, maar andere pakstations zagen de eierprijzen toch nog wel wat oplopen.

Het verschil in zienswijzen die de pakstations over het huidige beeld van de eiermarkt hebben, wordt vooral veroorzaakt door het sterk wisselende beeld dat men over het eieraanbod heeft. Enkele pakstations hadden zo het gevoel dat het eieraanbod wat aan het afnemen is, maar andere pakstations vonden dat wel meevallen en hebben geen enkel probleem om aan eieren te komen.

Zoals altijd zal de waarheid wel in het midden liggen, maar daarbij is het in ieder geval wel positief dat de eierprijzen over de gehele markt bezien stabiliseren en zo hier en daar iets oplopen.

De eiproductenindustrie, tenslotte, staat niet echt te dringen: de vraag naar eieren van dit marktsegment valt wat tegen.

(bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eieren

  he derk waar blijft je analyse of heb je er zelf ook geen vertrouwen meer in.

 • no-profile-image

  j.

  Eierprijzen;
  Gehoord dat de vrijhandelsprijs voor ongesorteerde scharreleieren op ruim € 6,75/100 eieren ligt!!!!!!!!!!!!!! Dit is voor levering van Nederland richting Duitsland. Ook gehoord dat de NL eierhandel in Duistland 60% Duitse eieren moet leveren, aangevuld met 40% Nederlandse eieren, om te mogen leveren.
  Met deze informatie erbij, is het waarschijnlijk te verklaren dat grote NL eierhandelaren nu in Duitsland pluimveehouders koppelronde prijzen aanbieden van 7.00 – 7.50 per 100 stuks.
  Mijn gedachte is? Duur ingekocht in Duitsland moet door de NL pluimveehouders worden gecompenseerd, wat met de NOP notering aardig kan lukken.
  Iedereen kan hierop reageren j.brok@NVPluimveehouders.nl
  In afwachting van uw mail.

 • no-profile-image

  dirk

  Ik krijg wederom de indruk dat de prijs op dit moment niets met vraag en aanbod te maken heeft.Men is weer overal kleine partijen eieren bij elkaar aan het schrapen om aan de vraag te kunnen voldoen.Dat zegt voldoende over de schaarste!!
  Jammer dat de NMA hier nooit iets aan zal doen!De prijs zou momenteel 3 a 4 cent per ei hoger kunnen zijn als er ook in deze door en door verrotte sector een normale marktwerking speelde!
  En maar eisen stellen aan milieu en zeggen dat we nog innovatiever moeten worden volgens de stropdascultuur!De wal zal het schip keren.Ook hier zal de bonus en woekercultuur eerst moeten verdwijnen voordat de sector ooit gezond wordt!

Of registreer je om te kunnen reageren.