Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Lichte eieren goedkoper, zware duurder

De NOP-prijzen voor lichte scharreleieren dalen iets en die van zware eieren stijgt iets. Er zijn veel jonge leghennen in productie gekomen. Daardoor is het aanbod van lichte eieren groter dan van zware eieren. De afzet bij supermarkten loopt normaal. De NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt deze week met 15 cent naar € 5,19 per 100 stuks. Dat is bijna de helft van de prijs van vorig jaar.
De eierverwerkende industrie koopt mondjesmaat eieren. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren daalt zodoende met 8 cent naar € 4,57 per 100 stuks. Bruine kooi- en scharreleieren noteren tot 53 gram gelijk. Bij witte eieren is dat het geval tot 56 gram.

Eén reactie

  • no-profile-image

    eieren

    beste derk,
    je schrijft dat er veel jonge hennen in productie komen. hoe kom je hier aan, als je even op de site van pve had gekeken had je kunnen zien dat dit niet mogelijk is want dat zouden kuikens moeten zijn die in het najaar opgezet zijn en dat zijn er minder dan voorheen en dat aantal gaat nog verder afnemen dus geloof niet alles wat je door de pakstations wordt wijsgemaakt maar kijk eerts even verder dan......

Of registreer je om te kunnen reageren.