Pluimveehouderij

Achtergrond

Lichte eieren goedkoper en zware eieren iets duurder

De NOP-prijzen voor lichte scharreleieren dalen iets en die van zware eieren stijgen iets. Er zijn veel jonge leghennen in productie gekomen. Daardoor is het aanbod van lichte eieren groter dan van zware eieren.

De afzet bij supermarkten loopt normaal. De NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt met 15 cent naar € 5,19 per honderd stuks. Dat is bijna half zoveel als vorig jaar.

De eierverwerkende industrie koopt mondjesmaat eieren. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram daalt zodoende met 8 cent naar € 4,57 per 100 stuks. Bruine kooi- en scharreleieren noteren tot 53 gram gelijk. Bij witte eieren is dat het geval tot 56 gram.

Prognose: prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.