Pluimveehouderij

Achtergrond

Eind aan prijsstijging eieren door vakanties en carnaval

De prijsstijging van eieren in de afgelopen weken is bijna voorbij.Door de vakanties loopt de afzet even wat minder goed. Volgende week vieren consumenten in het zuiden van het land en delen van Duitsland carnaval. Dat is niet gunstig voor de eierverkoop. Duitse kokerijen en ververijen kopen bovendien heel weinig eieren voor Pasen. Zij hebben voldoende voorraden. Bovendien duurt het nog ruim zeven weken voordat het Pasen is.

De NOP-richtprijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram stijgt deze week met 5 cent naar € 4,61 per 100 stuks. Bruine scharreleieren in die gewichtsklasse noteren 4 cent hoger met € 4,99. Het prijsverschil tussen kooi- en scharreleieren is dus heel klein.

Prognose: Prijzen gelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.