Pluimveehouderij

Achtergrond 13 reacties

Eierprijzen fors onderuit

De eierprijzen zakken deze week fors. Het aanbod is veel te groot ten opzichte van de vraag. Dat is een flinke tegenvaller voor leghennenhouders drie weken voor Pasen. Kennelijk is dit feest dit jaar geen stimulans voor een flinke verhoging van de eierprijzen. De NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram zakt met 37 cent naar € 5,00 per 100 stuks. Dat is € 4,54 minder dan een jaar geleden. Bruine kooi-eieren noteren 50 cent lager op € 3,87 per 100 stuks. Dat is € 2,64 minder dan begin april 2010. Bruine kooi-eieren noteren over de hele linie lager dan scharreleieren. Bij de witte eieren zijn de prijzen van kooi en scharrel nog gelijk tot 51 gram. Daarboven brengt kooi minder op dan scharrel. Op dit prijsniveau gaan er weer wat eieren naar derde landen, maar de opbrengst daarvan valt tegen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Roelof

  De eerste 1-april grap is binnen, maar ik vind hem niet leuk.

 • no-profile-image

  varkensboerke

  mischien moeten we eens samenspannen om een eerlijke prijs te krijgen. samen staan we sterk

 • no-profile-image

  zo

  Ik zeg twee weken geen ei meer leveren en dan weer kijken

 • no-profile-image

  handelaar

  dat is een prima idee!! zo,is het genoeg.
  dan komen wij tenminsten eindelijk eens van de vooraden af.

 • no-profile-image

  eieren

  beste handelaar duitsland ik ga er even van uit dat jullie het beste met de pluimveehouders voor hebben.
  is een voorraad van 2 weken dan een reden om zwaar onder de kostprijs te betalen en wat zijn jullie capaciteiten om 2 weken eieren weg te werken al dan niet in overleg met de pluimveehouders.
  weer een bewijs dat het een grote zwendel is die de hakken van de retail likken.

 • no-profile-image

  harrie

  hallo handelaar,goed bezig daar over de grens,natuurlijk zijn we allemaal voor onze eigen beurs bezig.Maar jullie durven geen eerlijke prijs te vragen voor onze eieren aan de retail,jullie weten toch ook wat onze kostprijs is om een ei te produceren.Zie in de winkel de prijs van eieren 10 stuks 1,99,waar blijft die marge van 14,8 cent per ei??????? Het is niet dat consument niet wil betalen.Het is aan jullie om een goede prijs voor ons te vragen waar we in ieder geval op de kostprijs uitkomen,of is een marge van twee cent te weinig?Eieren vanaf boerderij gaan al maanden weg voor 2 tot 3 cent onder de kostprijs,hoelang kunnen wij dit nog volhouden.Wij als onderste in de schakel zitten met de rug tegen de muur,iedereen verdiend aan ons.

 • no-profile-image

  Klaas Kip

  Hallo. Het heeft niets temaken met geen eerlijke prijs te durven vragen het is dat de handelaren elkaar de winst en het verlies niet gunnen als er eenhandelaar prijs opgeeft bij de retail gaat de ander er gewoon net onder zitten de retail kent dit spelletje ook en speelt dit uit de handelaar wil zijn marge houden en geeft een lagere prijs op bij de NOP zodat hij het verlies bij de pluimveehouder legt .op dit moment zijn ze de prijzen aan het drukken om dat er een aantal handelaren verwachten dat in het najaar richting 2012 wel eens een tekort kan ontstaan de prijs nu drukken geeft twee voordelen ze kunnen nu extra marge pakken en aan het eind van het jaar duurt het langer voor de eierprijs zijn piek bereikt. wij als pluimveehouders moeten stoppen met ons product weg te geven en beginnen met het te verkopen niet eerst meegeven en achteraf de prijs laten bepalen door de handel de Nop zou hier het voortouw in moeten nemen en de prijs niet meer aan het einde van de week als achteraf prijs publiceren maar aan het begin van de week een prijs die geld vooraf de leveringen verder zou het goed zijn dat men naast de notering een kolom neer zet van de kostprijs zodat iedereen kan zien wat de handel onder de prijs betaald en dit ook publiceren in dag bladen zodat de consument kan zien wie de grootste winst pakt op de eieren.

 • no-profile-image

  een ei

  Naar mijn mening word de N.O.P notering gemaakt door enkele grote eierhandelaren iedereen weet welke er bedoeld worden, ZIJ maken de prijs en zijn er alleen op uit om een zo groot mogelijke marge te houden zolang zij het voor het zeggen hebben zullen we uitgenepen worden ik ben gestopt met het leveren van mijn eieren aan dit soort lui die over onze rug in de quote 500 staan We moeten gewoon NIET meer zaken doen met dit soort lui

 • no-profile-image

  handelaar

  kan het zijn dat er gewoon teveel eieren in europa zijn ?

 • no-profile-image

  Roelof

  Teveel eieren in Europa? Na het duitse dioxineverhaal dan, hiervoor was er sprake van een positief gestemde markt.

 • no-profile-image

  handelaar

  Handelaar Duitsland heeft er wel verstand van...

 • no-profile-image

  lub

  heel simpel, vorig jaar is de retail uitgeknepen. dat zijn die stropdassen nog niet vergeten, nu zijn wij aan de beurt. en als je geschoren wordt moet je stil zitten,dan gaat het sneller.

 • no-profile-image

  koen

  Zou het niet verstandig zijn om samen met de heren eierhandelaren het grootwinkelbedrijf aan te spreken op hun manier van handelen. Ze hebben hun mond vol van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar door hun manier van inkopen laten ze ons als producenten van eieren gewoon in de kou staan.
  Dit is zeer duurzaam, met zulke prijzen kunnen ze over 2 jaar alleen nog kooi eieren uit verre landen kopen!!!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.