Pluimveehouderij

Achtergrond 157 x bekeken

Vrije vleeskuikens iets duurder

De prijs van niet-contractgebonden vleeskuikens stijgt volgende week met 1 cent naar 85 tot 87 cent per kilo. Daartoe besloot de noteringscommissie in Barneveld vanavond. Het vlees van kuikens onder 24 ons is nog te verkopen. De zwaardere dieren verdwijnen in de diepvries. Slachterijen proberen het aanbod van hun producten ook te beperken door minder te slachten. Door het aflopen van reclame-acties met pluimveevlees in supermarkten loopt de afzet van pluimveevlees qua hoeveelheden wat terug. De prijzen in de winkels liggen daardoor wel hoger. Mogelijk kunnnen vleeskuikenhouders daarvan profiteren. De meeste pluimveeslachterijen willen hun contractprijzen voor volgende week gelijk houden. Het is daardoor maar de vraag of de basiscontractprijs morgen stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.