Pluimveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Vooral zware kooi-eieren duurder

De eierverwerkende industrie koopt zo langzamerhand meer kooi-eieren voor de naderende feestdagen. Bovendien neemt het aanbod van deze eieren af door het ruimen van oude koppels kooihennen. Daardoor brengen kooi-eieren meer op. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram stijgt deze wek met 41 cent naar € 3,17 per 100 stuks. Ook in Duitsland kopen consumenten weer volop scharreleieren na het verdwijnen van de gevolgen van de dioxine-affaire. Het aanbod van scharreleieren is ook redelijk groot. Dat beperkt de prijsstijging. De NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt deze week met 6 cent naar € 4,03 per 100 stuks. Dat is wel een veel lager niveau dan een jaar geleden. Toen werd een recordprijs van € 11,13 per 100 stuks gerealiseerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  grootverdiener

  zo die 6 ct zijn weer mooi binnen

 • no-profile-image

  big

  jaha de zakken van de notering commisie zijn wel erg diep deze keer.

 • no-profile-image

  harrij

  We zullen er tot Pasen op moeten wachten om aan de kostprijs te komen.Eraf gaat met een euro,erbij met enkele centjes. Kijk is in de supermarkt, 10 mooie scharreleitjes voor 1,67. Waar zit die marge??????

 • no-profile-image

  dirk

  Hier scharreleieren bij de spar 2,15 euro!Er wordt ergens hard gelachen aan een of andere costa!Dit schandaal is misschien wel bewust gecreeerd!De boer is weer de dupe!Een voordeel is dat de pluimveerechten als een baksteen in prijs dalen en nooit meer zullen stijgen!

 • no-profile-image

  Hans

  1 dubbeltje??!! zo duurt het nog een half jaar voordat we aan onze kostprijs zitten. Ben het helemaal met dirk eens dat er enkele (criminelen) zich geruwelijk zitten te verrijken over onze rug.

 • no-profile-image

  Kees

  Wie zijn de veroorzakers van dit schandaal ? Is dit de eierhandel of ligt het misschien aan de voerhandel ?

 • no-profile-image

  Econoom

  Ik vind dat er wel eens een onderzoek mag komen naar cartel vorming binnen de eierhandel door de EU of de Nederlandse regering. Want er is duidelijk geen sprake van markt werking binnen deze sector als je ziet hoe groot het verschil is tussen de winkel en wat de boeren krijgen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.