Pluimveehouderij

Achtergrond

Duitse ververijen hebben meer kooi-eieren nodig

De afzet van eieren loopt deze week beter dan vorige week.

Duitse consumenten hebben geen angst meer voor dioxine.. Het aanbod van eieren neemt bovendien af door ruimingen van oude leghennen. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren stijgt daarmee met 21 cent naar € 4,24 per 100 stuks.

Duitse kokerijen en ververijen gaan eieren bestellen voor Pasen. Houders van kooihennen gebruiken deze periode met lage opbrengsten om over te schakelen naar een alternatieve huisvesting voor hun dieren. Daardoor stijgt de opbrengst van kooi-eieren sneller dan die van scharreleieren. De NOP-notering van bruine kooi-eieren stijgt daardoor met 56 cent naar € 3,74 per 100 stuks.

Prognose: prijzen hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.