Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

‘Volgend jaar minder CPE-controles’

NOP-voorzitter Jan Wolleswinkel, tevens bestuurder van controle-­instantie CPE, heeft goed nieuws. „Pluimveehouders krijgen volgend jaar minder vaak een controleur over de vloer."

Op internet gaan sommige pluimveehouders helemaal los. In reacties wordt het CPE omschreven als een boevenbende, er wordt gescholden op de regelterreur van de organisatie. De CPE-directeur wordt weinig complimenteus toegesproken. De teneur is helder, het taalgebruik niet fraai. Jan Wolleswinkel leest de digitale scheldkanonnades niet meer, want hij kan er weinig mee. Hij begrijpt prima wat de ondernemers dwarszit en wil de controlesystematiek zo snel mogelijk verbeteren.

De NOP-voorzitter hoort liever voorstellen ter verbetering dan dat hij bedolven wordt onder de scheldwoorden. Vanuit de primaire sector kent de voorzitter van de pluimveehoudersorganisatie de kritiek op de controlefrequentie en de tarieven – ‘te vaak, te duur’ – en vanuit zijn bestuursfunctie bij het CPE weet hij hoe ingewikkeld het is om oplossingen te bedenken. Maar daar wordt wel aan gewerkt. ‘Al volgend jaar minder controleurs over de vloer’, aldus Wolleswinkel.

Lees meer in Pluimveehouderij nr 17, van vrijdag 16 december 2011.

Foto

Fabian Brockötter

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Employment Services Salland B.V.

  Wij werken gemiddeld met 5 man per dag als pluimveeservicebedrijf. Sinds dit jaar IKBPSB gecertificeerd en met daaraan gekoppeld NEN 4400-1.Kosten per gewerkt uur om en nabij 3 euro. Dit kan toch niet !!! Kosten moeten mijns inziens beter worden gestaffeld naar gelang de omvang van het bedrijf.

  mvg Employment Services Salland B.V. en Agro Service Salland

 • no-profile-image

  legkippen houder

  dat word ook tijd,dat er minder van die snuiters op het erf komen.
  want ieder jaar exact de zelfde vragen moeten beantwoorden en een hele vragenlijst afwerken!!,en wat voor onozele vragen?.bijvoorbeeld,zo vragen ze ieder jaar wat je aan muisbestrijding doet,nou gewoon vergif in een schaaltje neer zetten.dan vragen ze vervolgens wat de vervolgactie is als je ziet dat het schaaltje met vergif leeg is.nou dat is toch niet zo moeilijk te bedenken!!,het schaaltje opnieuw vullen met vergif.
  en zo zijn er legio vragen wat nergens op slaat.
  al die ambtenaren moesten maar eens een half jaar mee lopen in de praktijk,dan weten ze tenminste waar ze het over hebben.


Of registreer je om te kunnen reageren.