Pluimveehouderij

Achtergrond 417 x bekeken 2 reacties

Prijsverschil scharrel- en kooi-ei grotendeels weg

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram bleef deze week gelijk op € 7,01 per 100 stuks.

Tussen de noteringen van witte kooi- en scharreleieren zit helemaal geen verschil meer. Voor bruine eieren geldt dat alleen voor gewichten tot 53 gram en boven 66 gram. Tussen 53 en 66 gram brengen bruine scharreleieren iets meer op dan de kooi-eieren van dezelfde kleur.

De afzet van eieren loopt deze week rustig door, consumenten eten tussen de kerstdagen en oud en nieuw nog wel wat eieren. Hierdoor hebben supermarkten scharreleieren nodig.

De eierverwerkende industrie koopt mondjemaat eieren. Zij is grotendeels gesloten met de feestdagen en starten begin 2012 weer.

Prognose: prijs gelijk

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ad Boomer

    Ik wil eerst even duidelijk maken dat ik als 'gewone burger' geen expert ben op dit gebied. Maar wat mij al jaren stoort is dat boeren er van alles aan doen om de kwaliteit van eieren op hoog niveau te brengen, en dat ik hiervan in de supermarkt nauwelijk iets merk. Het is duidelijk niet de boer die met de winst gaat strijken en dat ergert mij in grote mate. Er ziu een mechanisme moeten onstaan dat goedwillende burgers DIE WILLEN BETALEN VOOR HUN VOEDSEL mobiliseert en afzet tegen al die mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zetten. Ook de politiek is uiteraard schuldig. Het is deze collectieve terreur die de boer in het verdomdehoekje plaatst. Opwinding is helaas mijn enige verzet.

  • no-profile-image

    En de Moraalridder van deze kerstweek is .........................................AD BOOMER !!!!!!

    Gefeliciteerd!

Of registreer je om te kunnen reageren.