Pluimveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Prijsstijging scharreleieren vlakt af

De prijsstijging van scharreleieren in de afgelopen weken zet nog maar nauwelijks door. De NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram steeg vorige week met 10 cent naar € 7,14 per honderd stuks.
Het aanbod van scharreleieren is groot. Supermarkten bestellen nog wel wat eieren voor de feestdagen aan het eind van het jaar, maar zij hebben het grootste deel van hun behoefte aan eieren al gedekt.
Scharreleieren leveren € 1,40 per honderd stuks meer op dan vorig jaar. Die hogere prijs is onvoldoende om de flink gestegen voerkosten te dekken.
Door een krap aanbod aan kooi-eieren stijgt de prijs daarvan met 28 cent naar € 6,75 per 100 stuks (bruin, 62 tot 63 gram). Het prijsverschil tussen kooi- en scharreieren neemt daarmee af met 18 cent naar 39 cent per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Beste collega's
  heeft er nu niemand in de gaten dat de gehele scharrel prijs is gemanipuleerd door de grote eirehandelaren met grote belangen?? vorige week scharrel € 0.75 100 stuks omhoog. Deze week nog € 0.10 100 stuks. Als de NMA klaar is bij de telecom bedrijven dan kunnen ze misschien eens een kijkje gaan nemen in de eierbranche ??

 • no-profile-image

  boer

  helemaal eens met wat u zegt waarde collega... nu ze nog zover zien te krijgen

 • no-profile-image

  Nostradamus

  Kleine voorspelling. Volgende week zakt de scharrel notering weer. Winkels gaan weer minder bestellen en komt iedere week meer aanbod aan scharrel beschikbaar. Eens kijken of we de eierhandel goed inschatten.

 • no-profile-image

  adviseur van een eierboer

  waarde collega de eierprijs word vastgesteld door de grotere handelaren, advies is verkoopt de eieren niet aan die grotere handelaren. Bepaal zelf de prijs.

 • no-profile-image

  handelaar int klein

  Waar hebben we het over? Hoeveel% van de geproduceerde eieren worden op contractprijs verkocht? De vrije handel moet op boksen tegen veel te lagen contractprijzen. Zie afspraken met Supermarkt organisaties. 10 scharreleieren voor 1 euro!!!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.