Pluimveehouderij

Achtergrond

Supermarkten bestellen redelijk wat scharreleieren

De bestellingen van grootwinkelbedrijven voor eieren vallen niet tegen. Consumenten hebben kennelijk redelijk wat eieren nodig.

Daardoor stegen de NOP-prijzen van bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram vorige week met 37 cent naar € 6,28 per 100 stuks. Dat is weliswaar € 1,12 per 100 stuks meer dan een jaar geleden, maar die hogere opbrengst dekt de gestegen kosten niet. Daarvoor moet de opbrengst van scharreleieren nog verder omhoog.

De eierverwerkende industrie is door de prijsstijging in de afgelopen weken wat terughoudender met het aankopen van eieren. Ook derde landen kopen minder. Desondanks stijgt de NOP-prijs voor bruine kooi-eieren met 36 cent naar € 6,13 per 100 stuks.

Prognose: de prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.