Pluimveehouderij

Achtergrond 234 x bekeken 3 reacties

Prijs vleeskuikens zakt verder weg

De prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens zakt volgende week met 3 cent naar 90 tot 92 cent per kilo. Daartoe heeft de noteringscommissie in Barneveld vanavond besloten. Het aanbod van vleeskuikens is groot. De dieren groeien bovendien goed. De afzet van pluimveevlees loopt matig. Daarom halen slachterijen vleeskuikens naar voren om de gewichten laag te houden. De basiscontractprijs daalt met 0,5 cent naar 80,5 cent per kilo..

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip uit

  Hallo Derk,ik weet niet waar jij de info van hebt. Bij de boeren lopen de heren slachters de deur plat met dikke toeslagen! Het vlees is niet aan te slepen!

 • no-profile-image

  boer

  de inleg van broedeieren was normaal in die tijd. de kuikens komen dus niet uit nederland zelf. is dit een verhaal om de prijs naar beneden te praten in verband met daling voerprijs? dan de kuikens niet naar voren halen.

 • no-profile-image

  TokTok

  Ach, Hardenberg is geweest. Hoeven we die boeren voorlopig niet meer in de ogen te kijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.