Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Pluimveehouders nog steeds de grootste ‘switchers’

Ruim 14 procent van de pluimveehouders is het afgelopen jaar van mengvoerleverancier gewisseld. Melkveehouders en varkenshouders stappen in veel mindere mate over.

Het percentage pluimveehouders dat overstapte, ligt een procent lager dan in 2010. Toen stapte nog 15 procent van de ondervraagde pluimveehouders over.

Sinds 2002 inventariseert AgriDirect de trouwheid van veehouders aan hun mengvoerleverancier. Ook dit jaar werd hen gevraagd wie hun mengvoerleverancier is, in welke mate ze tevreden zijn en of ze bereid zijn te praten met een concurrent.

6 procent van de Nederlandse melkveehouders veranderde afgelopen jaar van mengvoerleverancier. In de varkenshouderij veranderde 10 procent van voerleverancier; 1 procentpunt meer dan vorig jaar.

In 2011 zijn circa 15.500 melkveehouders, 3.600 varkenshouders en 1.600 pluimveehouders telefonisch benaderd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  it

  Ga toch switchen naar biologisch.
  Biologisch is de toekomst, en het zal wel moeten ook.
  De wereld veranderd anders te snel in een stinkpoel van stront en verderf!

 • no-profile-image

  Hans Dijkman

  it Ergens

  als uw vrouw vlees moet halen zal ze kiezen voor:niet biologisch,kwaliteit gelijk alleen goedkoper

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Biologisch schijt ook stront . Wat een gezwam van IT . Ergens . Als iedereen biologische producten zou gaan kopen is binnen 5 jaar alles biologisch . En hebben deze boeren een kost winning . Nu is die markt door de vraag beperkt . Meer vraag zal leiden tot meer productie . Dus de bal licht bij de consument hij/zij bepaalt wat er gekocht en gegeten wordt . En niet de producent . Dus vraag doet productie van zelf op gang brengen .Maar aangezien wij Nederlanders gier zijn in uitgaven voor eten zal de prijs van eten nog voor velen belangrijker zijn dan herkomst en productie methode .Goed koop wint nog te vaak . Dus IT als wens van vele ook het koop gedrag was , dan waren er al veel problemen opgelost .En van stront is de productie van gewassen enorm toegenomen . Doordat deze door organische stof en de voedingsstoffen bodem leven enorm verbeterde . Dit heeft er mede voor gezorgd dat voedsel betaalbaar bleef en is .Maar door de vraag naar dierlijke producten is er meer mest productie gekomen door groei van veestapel . Nu is het een distributie probleem geworden . Rond veebedrijven een overschot verder weg een te kort . Door mestwet enz. mag er minder op de grond . Naar mijn en vele hun menig te weinig , waardoor bodem leven weer minder wordt en planten minder goed gezond blijven . Maar men mag wel dure minder milieu vriendelijke kunst mest zaaien . Door mest te gaan verwerken en exporteren probeert men de mest af te zetten op plaatsen van tekorten en kunstmest te vervangen . Hier door zal milieu alleen maar beter worden . Mest met humus geeft gezond bodem leven en dus gezonde gewassen .Dit geld voor normale teelt en dus ook voor biologisch . Want gebruik van eigen mest op eigen bedrijf in plaats van kunstmest is eigenlijk al een vorm van biologisch telen .

Of registreer je om te kunnen reageren.