Pluimveehouderij

Achtergrond 509 x bekeken 4 reacties

Vrije vleeskuikens duurder

De prijs van niet-contractgebonden vleeskuikens stijgt volgende week met 2 cent naar 96 tot 98 cent per kilo. Daartoe heeft de noteringscommissie in Barneveld vanavond besloten. Het aanbod van de dieren is vrij krap ten opzichte van de vraag naar pluimveevlees. Consumenten kopen behoorlijk wat van het laatsgenoemde vlees, ondanks de start van het wildseizoen. De basiscontractprijs blijft volgende week onveranderd op 81 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Pieter Bierema

  Derk, kun je ook een toelichting geven hoe het in godsnaam mogelijk is dat vorige week of de week daarvoor de BCP met een halve naar beneden moest. Ik gaf toen al aan het voer wordt goedkoper, dus dat geeft dan de beslissing om de vleesprijs ook maar weer iets te laten zakken. Dat is gewoon incorrect. Jullie als journalisten moeten mijns inziens meer kritisch de mensen benaderen en laat ze maar uitleggen hoe ze bij een verlaging of verhoging komen.
  In ieder geval hebben ze (slachthuizen)toen met een verlaging van de vrije marktprijs van een paar cent de BCP mooi weer even verlaagd en gaan nu voor de vrije kuikens weer lekker meer betalen, maar ik denk dat de BCP niet meer stijgt puur omdat ze naar voerprijzen kijken en daar hebben ze geen barst mee nodig.
  En niemand roerd zich, ook onze pluimveevakbond blijft stil van dit soort praktijken!

 • no-profile-image

  fivtycents

  meneer Bierema........

  Weer verloren en niet gewonnen...................

 • no-profile-image

  Reality

  Meneer Bierema, met zoveel frustratie over mijn sector zou ik geen kuiken meer willen groot brengen. Niemand deugt er, maar gelukkig wordt er toch nog wat verdient

 • no-profile-image

  J.P. Bierema

  Zo Zo, wordt er links en rechts toch wel flink veel verdiend. OK, reken maar dat er links en rechts ook flink weinig wordt verdiend! En het is mijn goed recht ook voor die bedrijven mijn zegje te doen. En ik verzeker u dat er vanuit de slachtsector met argusogen gekeken wordt naar de prijzen in de voersector en dat men probeert daar de uitbetaalprijzen mee van af te laten hangen. En daarvan blijf ik zeggen: heeft men geen recht toe dat te doen. Maar prima, wanneer u tevreden bent over de handelswijze waarop dat regelmatig gebeurd dan is dat uw recht. Ik denk in ieder geval: Jammer dat een NMA dit niet interesseert (die komt alleen maar voor consumenten op en niet voor producenten van de 1e graad, daar is helaas niks voor), want dan was er allang een stokje voor gestoken van het hele systeem met inleveren van de wekelijkse prijzen van enkele slachterijen bij een voor ons geheim gehouden accountant.

Of registreer je om te kunnen reageren.