Pluimveehouderij

Achtergrond 291 x bekeken

Prijs kooiei trekt sneller aan dan opbrengst scharrelei

De prijs van kooi-eieren trekt sneller aan dan de opbrengst van scharreleieren.

Dat is een gevolg van een steeds verder afnemend aanbod van deze eieren door de omschakeling van traditionele kooien naar een alternatieve huisvesting. Die moet voor eind van dit jaar achter de rug zijn. Dan is er in Nederland helemaal geen aanbod meer van traditionele kooi-eieren.

De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram stijgt met 27 cent naar € 4,86 per 100 stuks. Bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram noteren 10 cent hoger met € 5,34 per 100 stuks. Dat is 52 cent meer dan een jaar geleden. Door de hoge voerkosten schieten leghennenhouders niets op met die verhoging.

Prognose: de prijs stijgt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.