Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijs kooi-ei trekt harder aan de opbrengst scharrelei

De prijs van kooi-eieren trekt sneller aan dan de opbrengst van scharreleieren. Dat is een gevolg van een steeds verder afnemend aanbod van deze eieren door de omschakeling van traditionele kooien naar een alternatieve huisvesting. Die moet voor eind van dit jaar achter de rug zijn. Dan is er in Nederland helemaal geen aanbod meer van traditionele kooi-eieren.
De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram stijgt met 27 cent naar € 4,86 per 100 stuks. Bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram noteren 10 cent hoger met € 5,34 per 100 stuks. Dat is € 0,52 meer dan een jaar geleden. Door de hoge voerkosten schiten leghennenhouders niets op met die verhoging.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Mischien moeten de pluimveehouders eens in het oostblok naar tarwe op zoek gaan .
  Er schijnt daar een overschot te zijn ontstaan door te enthousiast opkopen van voorraden en nu zitten daar de handelaren zonder geld om de graanboeren daar te betalen.

 • no-profile-image

  Henk Spruijt

  De prijs van kooi eieren neemt niet sneller toe door de afbouw van batterijen maar doordat de "handel" met de feestdagen in zicht nog zoveel mogelijk van de goedkoopste eieren inslaat. Op zich is dat te begrijpen, maar het is (volgens mij) geen gevolg van de omschakeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.