Pluimveehouderij

Achtergrond 313 x bekeken

Prijzen eieren klimmen uit diep dal

De eierprijzen klimmen uit een diep dal, nu de dioxine-affaire in Duitsland wat wegebt.

Duitse consumenten beginnen langzamerhand weer wat eieren te eten. Daardoor kan Nederland meer eieren naar Duitsland exporteren.

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt zodoende met 7 cent naar € 3,97 per 100 stuks. Dat is nog lang niet voldoende om de kostprijs te dekken. Bovendien ligt de opbrengst veel lager dan een jaar geleden, toen die op € 10,43 lag.

De eierverwerkende industrie koopt ook weer eieren op het huidige uiterst lage prijsniveau. De NOP noteert voor bruine kooi-eieren 15 cent hoger op € 2,76 per 100 stuks. Die prijs ligt ook veel lager dan een jaar geleden. Toen lag de notering nog op € 6,05.

Prognose: iets hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.