Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

NOP neemt verantwoordelijkheid

De Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders neemt stelling tegen de door het landbouwministerie ingevoerde oppervlakte aftrek van 1,7 procent als nationale kop op de richtlijn Welzijn vleeskuikens.

Anders dan de NVP, die uit het overleg is gestapt, zet de NOP in om de aftrek in overleg alsnog van tafel te krijgen.

De NOP vindt het jammer dat de NVP niet haar verantwoordelijkheid wil nemen in de eindfase van de invoering het vleeskuikenbesluit, stelt NOP-secretaris Alex Spieker. NOP, NVP, NEPLUVI EN PPE hebben het afsprakenkader ondertekend waarin op hoofdlijnen is vastgelegd hoe het vleeskuikenbesluit wordt ingevuld. Naar mening van NOP zijn er nog tal van zaken die nog niet zijn afgewikkeld en vindt het daarom verstandig om aan de onderhandelingstafel te blijven zitten. Het besluit van Staatssecretaris Bleker om 1,7% van de staloppervlakte af te trekken om de bruikbare oppervlakte te bepalen vindt ook NOP niet acceptabel en ziet de aftrek als “Nationale kop”.
Op voorstel van NOP heeft de stuurgroep afgesproken dat het Ministerie van EL&I deze en komende week benutten om versneld informatie van de andere lidstaten op te vragen over de invulling van de Richtlijn op dit punt. Als voorbeeld is door NOP steeds genoemd de Engelse interpretatie van de Richtlijn. In dat land hoeft de aftrek niet toegepast te worden wanneer oplierbare voerlijnen worden gebruikt.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Een treffende KOP op de homepage:
  “DE NOP GAAT DWARSLIGGEN”
  De auteur, maakte mij wel heel erg nieuwsgierig.

  Jan uit Enter.

 • no-profile-image

  niek

  De 1,7 % is naar mijn mening het wisselgeld voor al die andere extra eisen.
  Dus hoeft er niet veel gepraat te worden.
  Alle extra eisen van tafel en gewoon 42 kilo.
  De eerste week uitval weg, want daar heb je weinig invloed op.
  Hopsakee en je hebt een besluit met draagkracht.
  Aders vrees ik toch zeer weinig tot geen draagkracht.

 • no-profile-image

  Marter

  De auteur is één woordje vergeten in de kop, er moet “SLAPEN” achter, want dat gaat gebeuren als de NVP ze niet wakker houdt.

  geplaatst door Noud uit D'end

 • no-profile-image

  Dirk

  Ook nu weer "slappe knieen"bij de nop. Pappen en nathouden is prima, maar er zal een keer schoonmaak gehouden moeten worden. Ook de nop moet eens een keer "tot hier en niet verder"durven zeggen. Tot nu toe lopen ze weer netjes aan de leiband van ELI. Maar de NVP zak wel weer de zwarte piet krijgen. Het zij zo, zij hebben tenminste nog enige trots.
  Succes NVP-leden en sterkte voor de NOP-leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.