Pluimveehouderij

Achtergrond 9 reacties

Eierprijzen fors onderuit door dioxine

De eierprijzen zakken deze week fors door het dioxine-schandaal in Duitsland. Dat land is verreweg de belangrijkste afnemer van Nederlandse eieren. Juist Duitse consumenten zijn terughoudend met het aankopen van eieren uit angst het uiterst giftige dioxien binnen te krijgen.De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren daalt daardoor met € 1,01 naar € 4,24 per 100 stuks. Bruine kooi-eieren noteren 70 cent lager met € 2,82 per 100 stuks. Deze opbrengst van eieren ligt ruim onder de kostprijs.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kippetje

  Het is toch belachelijk wat 1 man aan kan richten, dit moet niet te lang gaan duren, want dan vallen er klappen in de pluimvee houderij van Nederland

 • no-profile-image

  dirk

  Dit gaat de nekslag betekenen voor veel pluimveehouders die dachten klaar te zijn voor de toekomst na vele investeringen in welzijn en milieu!

 • no-profile-image

  een ei hoort erbij zeker NU

  Waar zijn nu die instanties zoals v.w.a,kat ,aid,pve,ppe enz enz welke de deur plat lopen om te controleren op voedselveiligheid , nu zouden ze op de bres moeten komen voor ons ,dat er in Nederland helemaal niks aan de hand is met onze eieren

 • no-profile-image

  lub

  het zijn allemaal charlatans puur sang.
  en zodra er stront aan de knikker is verschuilen ze zich achter elkaar, de lafbekken.

 • no-profile-image

  kees

  Tijd voor actie!!

 • no-profile-image

  Erik Bouwmeester

  Met alle opmerkingen hieronder ben ik het volledig eens. Belachelijke situatie veroorzaakt door anderen en waarvan de "laagste" schakel in de keten het gelach moet betalen.

  Wij moeten het gewoon omdraaien. Vanaf deze week alle eieren vernietigen. Brengen toch niets op. Hevige maar korte financiele pijn, maar dan hebben wij er de rest van het jaar plezier van en het verlies wordt zeker gecompenseerd door de markt.
  Als de varkensboeren het zouden kunnen doen, dan werd het per direct gedaan. Dus geef mij 1 goede reden waarom dit niet gedaan wordt.

  Erik Bouwmeester
  e-bouwmeester@planet.nl

 • no-profile-image

  Zents Pluimveebedrijven bv

  Beste Erik,
  Ik begrijp jou frustraties volkomen, echter eieren vernietigen werkt niet, de ervaring leert ons dat niemand mee doet Wie kan er nog vrij beslissen over z´n eieren, bovendien hou je het niet lang genoeg vol. Ik moet dan nog steeds drie ´a vier vrachten voer per week betalen.
  Beter is vervroegd ruimen en-of ruien.
  Goed met zorg geproduceerd voedsel vernietigen vind ik bovendien niet kunnen. Wij produceerden begin jan. nog 850000 eieren per week, na volgende week nog geen 150000.
  Over een week of acht vullen wij de tekorten wel weer in. Gezien de marktsituatie voor de dioxineperikelen , heb ik toch niet eerder jonge hennen besteld dan in het najaar ,voor baggerprijzen deze zomer wil ik ook niet produceren.
  Dus vrije pluimveehouders denk goed na,
  en neem een weloverwogen beslissing!

  Veel wijsheid aan alle collega´s toegewenst door de fam. Zents uit Ruurlo

 • no-profile-image

  ruien

  Zelf heb ik al een paar keer mijn kippen geruid. Ruien kan in elk systeem en op bijna elke leeftijd. Gewoon goed vanuit de kip blijven denken. Alles goed doseren etc. Trek hierin je eigen plan en laat je goed informeren door collega's en kundige voorlichters. Succes ermee, de markt kan de eieren voorlopig wel missen.

 • no-profile-image

  wilco van laar

  Boerderij, gisteren is de europese commissie bijeen geweest over het kooiverbod. Hoe is dat afgelopen ? Hartelijke groet wilco

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.