Pluimveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Bleker opent broederij Verbeek

Staatssecretaris Henk Bleker heeft maandagmorgen in Zeewolde de nieuwe broederij van Verbeek’s Broederij en Opfokbedrijven officieel geopend.

Hij deed dit door een wand van eierdozen met daarop het oude logo van Verbeek omver te trekken, waardoor het nieuwe bedrijfslogo zichtbaar werd.

In zijn speech prees Bleker het ondernemerschap van broederij Verbeek.
De aanwezigen uit de pluimveesector adviseerde hij meer uit te dragen welke inspanningen de pluimveesector pleegt op de gebieden dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. ,,U moet niet alleen oog hebben voor de wensen vanuit de maatschappij, maar de maatschappij ook laten zien hoe de productie plaatsvindt.”

Verder riep hij de pluimveesector op meer te investeren in preventie van dierziekten. ,,De algemene gezondheid van pluimvee lijkt te verslechteren. De legpluimveehouders zouden wel iets meer open kunnen staan voor veterinaire begeleiding.” Dat nalaten noemde hij verkeerde zuinigheid.
Algemeen directeur Pieter Kruit van de nieuwste en modernste broederij ter wereld, bood de staatssecretaris een speciale vernieuwde uitgave van het boek Kipsignalen aan.

Bekijk ook de video

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  Betere gezondheid voor de hennen? Allemaal weer naar binnen en op de kooi! Dat is het veiligst voor allemaal! Alleen wil de consument dat niet zien, we moeten dus accepteren dat ziektes van vroeger weer de kop op steken als we de hennen weer naar buiten jagen. Met het houden van hennen in kooien werd geprobeerd de diergezondheid te verbeteren dan moeten we niet raar opkijken als we dit verbieden dan de ziekte druk zal toenemen. Bij uitbraken als bijvoorbeel acute snot en s.g. hoeveel kooibedrijven waren hierbij betrokken? dat zegt wel genoeg

 • no-profile-image

  medewerker Verbeek

  Ja , de optimale gezondheids-status behaal je op de kooi-huisvesting.
  Maar de maatschappij en de politiek kijken mee in onze keuken.
  Kooiverbod is on-omkeerbaar , de NL sector heeft de alternatieve houderij behoorlijk in de vingers.
  Deze voorsprong in kennis en houderij uitnutten is nu de uitdaging.

  Opfokbegeleider Verbeek's Opfokbedrijven

 • no-profile-image

  directeur uitloopkip

  nou meneer de medewerker als jullie eens hennen gaan fokken die niet gelijk doodvallen van de coli zodra ze in aanraking komen met het eerste de beste veldvirusje dan zijn we allemaal blij.

 • no-profile-image

  colivrij bedrijf en klant van Verbeek

  beste directeur uitloopkip, coli is een bedrijfsprobleem en geen probleem aan de hen. Let eerst eens goed op de ventilatie in de stal en kijk naar de kwaliteit van je uitloop. 's Winters teveel koude luchttrek en een verkeerde onderdruk in je stal, knalt in een paar dagen de weerstand van de hen finaal onderuit, die ze in de opfok opgebouwd hebben. Als je ziet hoe specialistenwerk opfokken is, kunnen wij als pluimveehouders wel eens een voorbeeld nemen aan hoe secuur verbeek werkt! Kortom, kijk eerst naar jezelf en wijs niet alles toe aan de hennen.
  Verbeek gefeliciteerd met jullie broederij!

 • no-profile-image

  kipje

  Toch hoor je van meer coli gevallen bij kippen van verbeek dan bij andere broederijen.
  Hoe kan dat?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.