Pluimveehouderij

Achtergrond 122 reacties

Politie neemt 130 fazanten in beslag

De politie heeft vandaag bij een woning in Middelbeers (Noord-Brabant) 130 ongeringde bosfazanten in beslag genomen.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. De politie kwam in actie na een melding dat er op het erf bij de woning vangkooien zouden staan. Bij de controle trof de politie de fazanten aan in een ren en in een schuur.

De 64-jarige bewoner had geen fokvergunning voor de fazanten. De dieren zijn in beslag genomen. De man heeft een proces verbaal gekregen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik kan het constructieve in alla niet ontdekken, maar soi! Toch één goede raad: pas op met verslavingen, want die zijn sinds Balkenende 1 al een strafbaar halsmisdrijf. Ook al is dat voor velen een strop!

 • no-profile-image

  geertjan strooband

  Inderdaad: 'rond volle maan'. Ik heb wel gehoord dat ze hier in het Broek in een griend bij volle maan met een zware luchtbuks de fazanten uit de wilgen hebben schoten. Geen stropers....maar stropende ''jagers''! Zoiets hoor je dus na een paar rondjes in de kroeg!

 • no-profile-image

  Louisa

  Laffe jagers, die eerst tamme faszanten gaan fokken en ze dan in de natuur gaan uitzetten om ze dan vervolgens neer te knallen. Hier zitten ze ook, ik maak dr altijd onmiddellijk fotos van en stuur ze naar een tussenpersoon die deze lafaards opsporen.

 • no-profile-image

  gekke henkie

  de politie is zeker al bezig om een kerstpakket samen te stellen.

 • no-profile-image

  ??

  In dit vies vuil smerig crimineel wereldje moet je altijd voorzichtig zijn. Dit schroepoelje is tot alles in staat.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat is een goeie, Anti Jacht! Zo is er dus meteen te zien of fazanten al dan niet zijn uitgezet. Dat is natuurlijk ook al vaak vast te stellen aan het gedrag van die tamme boskippen, want normaal gesproken leven die beestjes natuurlijk niet in kolonies en komen ze niet op je af als er met een zak graan geschud wordt. Ik zal op mijn ronden ook de Vuurlinie goed in het oog gaan houden, maar ben momenteel erg druk met de eendenjagers, die elke avond tot in het donker zitten te knallen. Vooral nu rond volle maan is het weer heel erg. En dan maar klagen dat er steeds minder eenden komen!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Jagertje, zie forum 'de helft zoveel insecten in biologische koeienvlaaien'. Okë Herkauwer, ik geniet van de manier waarop je dat minifopspeentje te grazen neemt. Hit'm up, move'm out!

 • no-profile-image

  koetje

  Ouwe koeien?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Verdomme jagertrje, die wetsmutatie had geen sou met Zorgvuldig Bestuur te maken. Dat kwam door dat vuile mens van Schreijer en die rompen op benen als Oplaat en van den Brink. Want als de regerende politiek al rot is als verrotte mispels dan is iedere grens aan het verdere verval zoek. Heb je vanavond naar Rotvos gekeken? Dan heb je Liegend en Bedriegend Nederland ook weer in aktie kunnen zien. Een niet bekwamen beheerder van het Ilperveld die verzwijgt dat Landschap NH verantwoordelijk is voor de riet- en zeggerotzooi die breeduit in beeld was en waarin niet een weidevogel kan broeden. Terwijl diezelfde beheerder in dat gebied drie hoge baggerdepots liet opspuiten, waarin die vossen ook in drijfnatte tijden kunnen overleven. In Wormer- en Jisperveld van het zelfde laken een pak. Daar ontsloot eigenaar/beheerder NM het gebied door er fietsppaden doorheen te leggen, met een veelheid aan dammen. Zo zijn die vossen daar gekomen. En de weidevogels stierven ook daar uit door puur wanbeheer! Jij hoeft mij niets te vertellen, want ook in die gebieden ken ik blind de weg. Al een halve eeuw!

 • no-profile-image

  herkauwer

  ??,,?? hiermee toon je weer eens jouw eigen respectloosheid jegens het leven.

 • no-profile-image

  fred nellesteijn

  U bent goed geinformeerd Herkauwer. Het is hier op de landgoederen langs de wetering bijna dagelijks een jachtkermis van jewelste. Ga maar eens kijken bij bankier Loudon op Hardenbroek of bij Fentener van Vlissingen op de Lunenburg. Zijn buurman van Beuningen noemde u zelf al. Ook op Walenburg, Sandenburg en Groenesteyn, waar van Lynden van Sandenburg jaagt, gebeuren allerlei gekke dingen. Nou ik weet dat er goed op zulke toestanden gelet wordt zal ik de boel scherp in de gaten gaan houden. Want de landadel doet het goed in een Zwartboek denk ik?

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Je hebt gelijk Mia Verstraelen, ik kom vaak in de Geelders en in de Marggraffbossen en daar jaagde vroeger de eigenaar Ewald Marggraff. Maar beste Herkauwer die landjonker overleed in 2003! Nu zijn die bossen beheergebied van de Marggraff Stichting en dan weet je het wel! En de Geelders is van Staatsbosbeheer. Ook niet vies van jachtgerotzooi! Net zoals het Brabants Landschap, waar de Zegenwerp van is. Zeg Herkauwer, ken jij eigenlijk het Helvoirts Broek? Ook al zo'n schietplek met veel fazanten.

 • no-profile-image

  anti

  Rechtse Heitrak behoort tot de bedrijfsvoering van B, wonende aan de vuurlinie. Daar zitten ook duizenden fazanten. Hebben ook wilde zwijnen rondgezworven. Werkgroep behoud de peel is hier nog flink mee bezig geweest. Ja, aan de snoetsebaan, daar jaagt van Engeland en vd Eijnden, die halen hun fazanten aan de zonnenwende. Maw: de Peel is vergeven van jachtincidenten, om over toestanden in wijk zeilberg nog maar te zwijgen. maar daar is een onderzoek bezig, dus ben ik zeer terughoudend. Burgers: verenigt U om deze misstanden uit onze te verbannen.

 • no-profile-image

  koetje

  Jij laat je wel een ietsie pietsie al teveel kennen Herkauwer.Wat een enorm geleuter.

 • no-profile-image

  Doei

  Sorry , jullie worden steeds gestoorder met zijn allen .Doei

 • no-profile-image

  anti

  O ja herkauwer, jagertje hoor je niet meer over zijn ge-wildbeheer, nu steeds meer dingen met naam en toenaam worden genoemd. Hij is nu echt gaan spelen met zijn kleinkinderen, Heel verstandig van die doodschieter.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Lekkere zwijnenstal daar in brabant!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ach Anti, de een mankeert het aan zijn prostaat, de ander mist een been en een derde kan zijn kop er nooit bij houden. Er zijn weinig jagers waarvan alles het nog doet. Apropos: ken jij de zwager van Harrie van Wely van het Faunafonds? Jo Salet bedoel ik dus. Die mist een been als gevolg van een ramkraak tegen een boom met zijn mercedes-jeep bij Veghel. Maar hij kon het jagen niet laten en ik zag hem ooit in de Steendert onder Est/Meteren door de vette klei voortstrompelen achter de hazen aan. Bij ieder haas dat voor hem wegrende moest hij eerst zijn krukken in de klei zekeren, want anders mieterde hij om. En als hij dan al schoot was zo'n haas al weet ik hoe ver weg. En dan riep Jo met zijn hoge falsetstem: g...verd....!
  Ik vond het wel amusant, want er was geen gebied in de wijde omtrek waar zoveel hazen zaten als daar. Toen heb ik hem een keer een buske zout gegeven en een paar winterwortels. "Alsjeblieft Jo", zei ik, "als je nou zélf een bos loof nadoet dan heb je hier alvast wat lokpenen en als zo'n haas dan dichtbij genoeg is dan strooi je gauw wat zout op zijn staart en dan kun je hem gewoon met je krukken doodmeppen!" Ik zal hier maar niet herhalen wat hij mij toen heeft toegewenst! Want jagers hebben geen gevoel voor humor.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik ben zopas nog vergeten om onze trouwe vriendin Wipstaartje te noemen, want die was gisteravond ook van de partij. Sorry Katrien, stom van mij.

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Zulke dingen komen vaker voor dan men denkt Herkauwer. Aan de Maaskant zette een jager op een keer zijn onvergrendelde geweer tegen een hek en toen daar een collega overheen klom viel dat geweer om en schoot de eigenaar van dat geweer zijn twee onderbenen kapot. Koekje van eigen deeg, zou ik zeggen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dank voor de info Fred. Je woont daar wel in het epicentrum van Hot Potatoeland! Ik ken al die landgoederen en bijbehorende gemzenpluimen op terreinbanden al sinds mijn jonge jaren. Vreselijk dat er in een halve eeuw nog altijd niks is veranderd in dat respectloze feodalisme.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Gedsie Herkauwer, De lijn viel niet dood maar je beltegoed was gewoon op. Hi hi hi.
  En de groetjes van Katja

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Jan, zoals je ziet in dit forum en elders ben ik samen met Anti Jacht de misstanden in het zuiden des lands in kaart aan het brengen. Bij jou in de buurt loopt ook heel wat fout volk dubbelloops gewapend rond. Denk maar aan de bewoner van die mooie molen in Weesp. Rijkman Groenink. Die jaagt vast ook in jouw omgeving. We hebben in december 2008 een fotoshoot gemaakt van een afgrijselijk hazenbloedbad in de Wieringermeerpolder. Want Rijkman Groenink jaagt alleen voor de knikkers. Als hij niks schiet dan raakt die hufter door het dolle heen en knalt overal op. Want hij moet en zal met buit thuiskomen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti Jacht, onze 'vrind' Rijkman Goenink is wel een van de ergste jagers die ik ken. Ook als mens absoluut onpruimbaar. Ik sprak hem in juni 2007 eens aan toen hij net uit zijn Weesper molen kwam en ik vanuit een wedstrijdkano broedvogels in het riet langs de Vecht aan het karteren was. Hij keek me aan alsof ik drijvend vuil was. Als contraprestatie hebben wij op 8 december 2008 bij gemaal Lely in de Wieringermeer een fotoshoot gemaakt waarop is vastgelegd hoe meer dan 30 jagers/drijvers (waarvan ik er velen heb herkend en (ongezien) beeldvullend geportretteerd) tientallen hazen tussen 2 brede poldertochten (de Lage Kwelvaart en de Hoektocht) bij gemaal Lely bijeen dreven en kansloos fussilleerden. Dat was Rijkman Groenink ten voeten uit! Een ander jachtcrimineel is de ook al vaker genoemde aardappelboer Ebben, bijgenaamd De Snor, in Groeningen bij Vierlingsbeek. Schiet ook op alles wat beweegt en is als mens reeds zo verrot als een kadaver. Maar nét als bij Rijkman Groenink weet de politie ook alles van de jachtterreur van 'de Snor Ebben'. Maar er wordt helemaal niks tegen ondernomen! Jij kent vast en zeker alle fazanterieen in Peel en Kempen maar laatst noemde ik er ook eentje in Haelen. Die zit aan de westkant van de Napoleonsweg en is vanaf de weg te zien. Niet makkelijk zichtbaar is die bij de Lakei tussen Siebengewald en Afferden (L). Ligt achter de golfbaan tegen de rand van het Broedersbos. Er staat een coniferenhaag onheen. Met fazantenjacht is dikwijls erg veel mis. In de Dueffel onder Dueffelward- Niel in Duitsland zag ik eens een groot aantal fazanten die er raar bijliepen. Ik vond een voerplek waar in jenever gedrenkt graan was uitgestrooid. Dat was op een zaterdagochtend in december en die middag werd er een grote drijfjacht gehouden. Jachteigenaar: wijlen Teun Jurgens, alias Amator de Derde! Van de doden niets dan goeds, behalve dan van Teun!

 • no-profile-image

  boa

  Advies :Volg opleiding voor BOA.Je mag dan mensen aanhouden, bekeuren ,peppersrayen en wapenstok gebruiken. Je moet wel van onbesproken gedrag zijn.

 • no-profile-image

  b

  Constructor is een ander vak maar alla! Dit forum werkt verslavend maar daar weet jij alles van.Ik ga er even tussen uit Tjuus.

 • no-profile-image

  jvf

  anti jacht zie; 22-09 om 0.29 uur

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad lafaards, Louisa. Hier in Peel en Kempen zijn het ook niet de minsten die handmakke boskippen uitzetten om er dubbelloops op te knallen. De Brenninkmeijertjes, de Van Landschotjes, de De Quaytjes om er maar een paar te noemen. Maar ook een slapjanus als Olympisch kleiduivenkampioen Swinkels. Ach, beschaving meet men niet aan materiele welstand maar aan intrinsiek fatsoen af!

 • no-profile-image

  machiel thoonen

  Nou dat klinkt ook al niet best daar aan de Maaskant. Zekers een CDA burgemeester?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nee Machiel, burgemeester Karel van Soest is van de VVD. Er zit in Boxmeer volgens mij helemaal geen CDA meer in de gemeenteraad. Beste 'Wie Weet', ik ken ook nog een fazanterie aan de Lakei bij Siebengewald. Ook al zo'n gebied waar vanalles gebeurd wat wettelijk niet door de beugel kan. Daar jaagde vroeger o.a. Teun Jurgens (van de Kwakkenberg in Nimwegen) maar die is op 29 september 2005 met invalidewagen en al naar de eeuwige uitzetvelden vertrokken. Weet niet of zijn zoon Frans (die ook jacht uitbaat in Schotland) die jacht heeft overgenomen en in de onderverhuur heeft gegooid. Maar dat zoek ik nog wel uit. Er waren vroeger overal fazanterieen in de jachtvelden van Teun. Bijvoorbeeld bij Gerrit Dengerink aan de Kapitteldijk in de Ooijpolder, bij Willy Sommerdijk aan de Neersteindse Weg in Horssen en dus ook bij die jachtopziener tegen het Broedersbos bij de Lakei.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti Jacht, ik plaatste het ook al in het zwijnenforum maar volledigheidshalve meld ik hier nog maar eens dat er door jachtopziener Bode op zeer grote schaal fazanten worden uitgezet in de Wouwse Plantage. Ook wordt daar op grote schaal op roofvogels geschoten of worden de dieren vergiftigd of geklemd. Er zijn daar recentelijk dode buizerds, wespendieven, sperwers, haviken, torenvalken, boomvalken en zelfs een rode wouw gevonden. Er werd in juni een Harvest Fair gehouden die meer dan tienduizend als recreant geklede bezoekers trok. Béter kleedt men zich in stemmig jachtgroen en neemt in de vroege ochtend of late avond poolshoogte buiten wegen en paden. Dat zou ook voor boa's heel verhelderend zijn! Want het grootste deel van het landgoed wordt "beheerd" door de met wildbloed doorvlekte SBNL, waarvan Gerard Alferink sinds 3 september 2010 voorzitter is. We moesten ons als natie diep schamen dat zulk onversneden schoftentuig huis kan en mag houden in onze bedreigde natuurgebieden!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, in je domme ijver schrijf je nu zélf, dat jouw kraaienmoord niks met schadebestrijding van doen heeft. Want wat voor hinder heeft een boer er van als de koeienvlaaien door kraaien worden omgekeerd op zoek naar maden en ander dierlijk voedsel? Je treft het niet, want ook aan de kraaien heb ik onderzoek gedaan. Zij eten voor een heel groot deel organismen die de boer liever kwijt dan rijk is. Emelten, engerlingen en ritnaalden bijvoorbeeld. En veldmuizen. En ook veel slakken! En rupsen! In jouw bekrompen brein zijn kraaien jouw concurrenten omdat ze een paar weken per jaar misschien een fazanten- of eendenei eten of door het maaien verweesde jonge hazen doodpikken. Puur onbenul: kraaiachtigen vervullen een heel belangrijke ecologische functie en zijn bovendien erg behulpzaam bij het reinigen van parasieten bij vee. Zeker nooit kauwtjes of eksters bekeken als zij de vacht, oren en ooghoeken van schapen, koeien en paarden reinigen? Nee, want zoiets subtiels zien onbehouwen lui niet die er alleen maar zijn om ander leven te vernietigen. Op zoek naar het beest in de mens kom ik als schrijver telkenmale opnieuw bij hét jager terecht! Ra ra hoe kan dat toch? Beste Anti Jacht, toen ik gister dat rondje maakte herinnerde ik me ineens dat ik op 24 december jl in sneeuw van 30 cm hoog en al in de avondschemer op het Landgoed Hernen (bij Wychen) van Stichting Het Geldersch Landschap een drijfjacht zag plaatsvinden. Erg onsportief en onweidelijk. Maar helaas liepen de jagers toen net terug naar hun auto's zodat het geen zin meer had om de politie op te roepen. In één van die jagers herkende ik Wildemans uit Tull en 'Waal bij Utrecht, die toevallig dezer dagen ook ter sprake kwam toen het ging over de jacht in de Buitenwaarden bij Schalkwijk. Daar verhuurd hij ondershands het afschot van ganzen aan derden! Op diezelfde dag had ik 's ochtends al een drijfjacht overlopen elders in het rivierengebied en daarvan maakte de politie wél pv op. Ook daar waren 'bekenden' bij betrokken. Dit soort Feiten maakt, dat ik werkelijk niet één jager meer vertrouw!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Meen je dat nou echt Koetje Boe? Maar er zit ook Friese relevantie aan dat dodejageronderzoek hoor. Zo sprak ik astraal met oud KNJV-secretaris van Veen die in de jaren '70 op het Sneekermeer een duikeend wou imiteren en jammerlijk verdronk. Hij wees mij er op dat zijn toenmalig directeur Michaelis op bijna datzelfde zaterdagmiddagmoment elders in den lande op hazenjacht was en een hartstilstand kreeg. Zoiets verzint men toch niet?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti, zo kan die wel weer. Jagertje roert zijn trom zovéél in de fora dat ik bertwijfel of hij nog wel aan schieten toe komt. Dat is dan natuurlijk weer winst. Voor hemzelf: want niet geschoten is hagelpatronen of blauwe bonen over! Voor de natuur: want er liggen al stervende of zoekgeschoten valslachtoffers genoeg in onze buitengebieden! En voor het landschap: want niks is zo ontluisterend als een mooi panorama dat ontsierd wordt door voortstrompelende knickerbockers met gemzenpluimen! Even terug naar de titel van dit artikel: ik krijg zojuist door dat er fazanten worden uitgezet op het landgoed Leur bij Wychen. Dat is van Baron van Verschuer. Ik ga er vanavond een kijkje nemen.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwertje, Dan heb jij een flinke bibs dat daar een luchtballon op landen kan zeg.
  Anti jacht, Ik zoek graag afleiding bij de koeienvlaaien.
  Kraaien zijn er namelijk dol op en ik ben weer dol op kraaien.
  En de boeren zijn weer dol op mij omdat ik hun weer van de kraaien af help.
  En zo is het kringetje weer rond.
  Geinig hè?
  Groetjes

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwertje, Waarom zou de kraai en de kauw, denk je, reeds in 2004 op de landelijke vrijstelling zijn geplaatst?
  Dit was één van de eerste bewijzen dat de F&F wet niet bleek te werken.
  Kraaien veroorzaken schade en overlast.
  Idd herkauwer, schade aan de weidevogelstand, de hazenstand en de akkervogelstand.
  Verder veroorzaken ze schade aan de fruitteelt en de graanteelt, ze vernielen de afdekzeilen op de kuivoerbulten en pikken het folie van de grote balen hooi stuk.
  Ze veroorzaken schade aan rieten daken en in sommige dorpen en steden vormen ze een ware plaag.
  Dit alles is door diverse onderzoeksbureaus vastgesteld.
  Kraaienschade wordt bovendien niet door het Faunafonds vergoed.
  Koeien worden preventief behandeld tegen huidparacieten dus de kraai speelt hierin geen enkele rol.
  Boeren zijn de kraai en de kauw dus liever kwijt dan rijk.
  De kraai is een hele slimme vogel maar ik ben er toch al heel wat te slim af geweest.
  En daarom herkauwer, mag ik graag kraaien schieten.
  Jouw onderzoek naar kraaien kan dus ook zo de waarheidsvindingerprullenbak in.
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jan je hebt helemaal gelijk. Kraaien krijgen ten onrechte van allerlei dingen de schuld en als er uit onderzoek blijkt dat ze juist ook heel nuttig kunnen zijn dan wordt dat ontkent, verzwegen of bestreden. Want jagers willen botweg moorden en daarvoor zijn kraaiachtigen prima schietschijven. Vandaar ook dat leugenachtige zwartmaken van die dieren. Wij deden jarenlang allerhande onderzoek, niet alleen naar het voedsel maar ook naar de actieradius. En wat bleek? Zwarte kraaien die we bij arnhem vingen, met vleugeltags merkten en naar de Wadden en de IJsselmeerpolders brachten, waren binnen een paar dagen weer terug op of nabij de vangplek. Ze zijn dus erg plaatstrouw en naarmate er meer dieren worden afgeschoten zullen er steeds meer vreemde jonge vogels van elders de opengevallen plaatsen komen innemen. Dat zijn de grote groepen zwarte kraaien die in het zomerhalfjaar in sommige poldergebieden te zien zijn. Teméér broedparen er in een gebied worden afgeknald of weggevangen, des te groter zulke groepen jonge kraaien meestal zijn. Residente broedvogels opereren paarsgewijze en 'beheren' hun revier, niet-residente jonge vogels zoeken groepsgewijze de landerijen af naar voedsel. Niet te verwarren natuurlijk met Roeken, die ook groepsgewijze voedsel zoeken, maar die sterk gericht zijn op schadelijke bodemfauna zoals engerling, ritnaald en emelt. Daarnaast zijn het - zoals alle kraaiachtigen - alleseters die ook morsgranen, vruchten, insecten, slakken, wormen, kevers, rupsen, muizen en aas eten. En dat geldt ook voor kauwtjes en eksters. Dat zulke vogels op de vrijstellingslijst kwamen had geen snars van doen met zorgvuldige wetgeving, want men heeft helemaal niet gekeken naar de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Dat was de schuld van cda en lpf en in het bijzonder van Schreijer Pierik, Ormel, Oplaat en van den Brink!

 • no-profile-image

  anti

  Nog vier nachtjes slapen en het grofvuil der maatschappij kan de geweren gaan pakken en executerend door onze natuur hollen om de uitgezette fazanten te gaan "beheren en begeren". En de politiek staat erbij en kijkt ernaar, juist omdat ook politici zich hieraan schuldig maken en de grote honden bijten elkaar niet, maar intussen horen ook zij bij dit grofvuil.

 • no-profile-image

  anti

  Nog zeven nachtjes slapen en het grofvuil der maatschappij pakt het geweer en knalt er weer vrolijk op los, omdat de zgn. "wuldbeheerder" zijn. De fazanten fladderen weer om hun oren en worden levend door de hond naar de "wildbeheerder"gebracht omdat ze niet konden vliegen. Wat een schande en dat dit nog door de politiek gedoogd wordt. Triest.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ach Anti Jacht, zulke anonieme figuren gebruiken deze fora desperaat als virtuele hangplekken. Dat is in feite heel zielig. Hoe eenzaam kan iemand zijn!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jawel Anti Jacht, en dan te bedenken dat ze al anderhalve maand bezig zijn met het afknallen van wilde eenden! Van de rond de honderd eenden die er half augustus overdag op mijn waterpartij zaten zijn er amper nog dertig over! Want die dieren trekken 's avonds de polder in en worden dan bij afgeoogste graan - en maisakkers afgeschoten door hufters van de Wildbeheereenheid. Tot in het stikdonker! Gelukkig komt er nu Dierenpolitie. Ik hoop dat ze keihard gaan handhaven!

 • no-profile-image

  ??

  Nog 30 te weinig, jammer.
  Al is het alleen om jou gefrustreerd te krijgen.

 • no-profile-image

  anti

  Hoi herkauwer, al eens een bezoek gebracht aan de Zonnewende in Deurne, tussen Deurne-zeilberg en Liessel. Daar bij die hoop rotzooi, waar ook nog een huis bijstaat maar eens goed kijken. Volgens mij een partij ongeringde fazanten. Aid erop af.

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Ah zo, dat dacht ik al. Jagertje, jij bent gewoon een gefrustreerde travestiet met een piepklein palinkje in het groen. Een Groenglasaaltje! Gedsie nog aan toe!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Toppie Anti Jacht, zoiets meende ik al te bespeuren want ik noemde de Vuurlinie afgelopen week niet voor niks expliciet! Er is ook van alles mis aan de Belgenhoek en de Spiesberg bij Grashoek. Daar zag ik een valkenier met een volgens mij uitgehorste jonge slechtvalk op patrijzen en holenduiven jagen en aan de Marisberg liepen drie fazanten die ik met de hand kon pakken. Trouwens nog meer fazanten in de Struiken en de Schatberg langs de Midpielhighway. En dat alles tijdens een ritje van niks omdat ik even iets in Weert moest afgeven. En dan ga ik altijd binnendoor! Het is maar dat men het weet!

 • no-profile-image

  anti

  Vrienden: En wat te denken van landgoed Princepeel, langs de Middenpeelweg, bij afslag volkel. Daar in de velden wordt en werd gejaagd door de Familie vd Broek uit Helmond en omstreken. Van die varkenshandelaren, waarvan die auto's nu allemaal stilstaan vanwege vermeende milieucriminaliteit. Hr. vd Broek presteerde het enkele jaren geleden, ik was erbij, om kratten fazanten in zijn jeep mee naar het jachtveld te nemen. Drijvers moesten die in de bosjes zelf loslaten, zodat ze daarna door wat gespuis der maatschappij konden worden afgeschoten. 's Avonds een grote zuippartij in die jachthut en iedereen met de auto, bezopen, naar huis. Politie: bij jachtdagen daar controleren. Garantie voor succes. Maas, die olieboer uit Gemert, was er ook vaak bij, die sponsor van voetbalclub Gemert, die zelf ook nog zo,n schiettuin heeft in Gemert-Mortel. Ja, het is allemaal triest maar waar. over 1 maand begint het geknal op deze dieren weer, die onder het mom van wildbeheer worden uitgezet en geexecuteerd. En dan hebben we het nog maar over een heel klein stukje Nederland. Snappen jullie onze kroonprins nog, dat ook hij zich tot dit soort praktijken verlaagt?????

 • no-profile-image

  herkauwer

  Even nog voor alle duidelijkheid: die 'hete golfballen' noem ik alleen als equivalent voor de hete aardappel, die zulk volk meestal danig dwarszit. Want verder is dat hele golfgebeuren één intrieste kouwe kermis!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Natuurlijk ken ik de Zonnewende Anti Jacht. Als je vanaf de Griendtsveenseweg langs het spoor de Klaverweg inrijd dan kruist ge eerst de Veghelse Dijk en dan komt ge op de kruising met de halfverharde Zonnewende die daar overgaat in de onverharde Haverweg. Maar rij of loop daar nou eens verder over de slechte onverharde Klaverweg. Aan het eind komt ge dan aan de Elzenweg en daar ligt een bosje waar ook vaak fazanten worden uitgezet. Afgelopen winter stond daar ook een kraaienkooi. Ga nu naar de Lupinenweg en daar ligt tussen die weg en de Snoertse Baan een nieuwenatuurontwikkelstrook. Vorige winter heb ik daar vier ingeschaarde moeflons zien lopen die een maand later weg waren. Zouden die ook al uitgezet worden? Zou zo maar kunnen! Je moet ook eens gaan rondneuzen achter de Veenderij aan het Leegveld. Daar spoken jagers volgens mij ook van alles uit. Vooral vroeg in de morgen en 's avonds laat.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Johan ik was jou nog vergeten te antwoorden. Maar eerst een vraagje. Weet je waar wijlen Ewald Margraff rust? Dan zet ik hem in mijn zwijgend onderhoudbestand! In het Helvoirts Broek waren vroeger in de winterdag altijd en paar honderd grote Geelbekken, maar sinds het Brabants Landschap dat gebied in eigendom heeft ziet ik er hooguit nog wat Canada's of Nijlganzen. Er jaagt zekere Van Meeuwen uit Vught in het zuidelijke stuk en vanuit de vakantiehuisjes op de Noenes wordt er nogal eens stevig gestroopt in en om het gebied. Niet alleen door lokale stropers, maar ook door buitenlanders die bij boeren en boomkwekers rond Helvoirt, Haaren en Esch werken. Die lui denken dat het wild hier van iedereen is. Wat dat betreft zijn het nét Nederlandse jagers!

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Veel wetenswaardigs beste Herkauwer en Anti Jacht. Bedankt hoor. De jagers zullen wel blij zijn dat jullie hun zo goed in de peiling houden. Volgens mij is die Marggraff in Olland begraven. Hij was de laatste telg van dat geslacht dus het graf zal wel een grote beurt nodig hebben.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Johan nogmaals bedankt voor de informatie. Ik ben niet een necrofiel hoor, maar ben onder andere ook bezig aan een omvangrijk essay over de jacht. Een van de onderwerpen daarin wordt het 'Dode Jagers Tableau', waarin ik astrale gesprekken ga beschrijven die ik voerde met nimrods die hun hagelpatronen- en kogelrijk ondermaans verwijlen hebben verruild voor een spiritueel verpozen op de Eeuwige Jachtvelden. Een aantal van dat soort gesprekken heb ik al gevoerd en ik kan je zeggen dat de onderste steen daarbij helemaal aan de oppervlakte is gekomen. En de stenen spreken altijd de waarheid!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Herkauwer, ik weet ook zo'n fazanterie te staan. In het Renkumse beekdal bij de boerderij van Koker. Ook al zo'n boskippenknaller!

 • no-profile-image

  wie??

  En wat te denken van de hoofdsponsor van voetbalver. Gemert. Je weet wel, zo'n olieboer. in zijn jachthut in de bossen bij Mortel/gemert vindt de ene na de andere zuippartij plaats, nadat overdag tientallen fazanten door deze idioten zijn afgeknald. ook de oud directeur van een groot transportbedrijf uit Deurne, Driessen te weten, draagt hier zijn financiele steentje bij. Zo zijn er tientallen voorbeelden van deze geestigzieke loslopende lieden.

 • no-profile-image

  Wie

  Och, ik ken er nog wel enkele. Wat te denken van drankenhandel Winters uit Heeze of Maarheeze, die in Asten/Ommel, tussen sluis 9 en sluis 10 hun schiettuin hebben. Daar is het op zaterdagmiddag altijd prijsschieten.
  Wat te denken van die fazanten kweker uit Deurne, ik meen Verbaarschot die, naar mijn verkregen informatie, de fazanten rijkelijk uitzet in de recreatiebossen van Deurne, in de omgeving van het Rijtven. Wat te denken van de varkenshandelaren vd Broek die in Someren/Lierop de fazanten in kisten laten aanvoeren. Het is slechts een greep... Maw criminele daden. Gelukkig zijn de heren inmiddels bekend bij de bevoegde instanties. Het is slechts een kwestie van tijd..............

 • no-profile-image

  herkauwer

  Met alle soorten van genoegen Anti Jacht. Blijkens mijn informatie heeft onze Boekelse discutabele olympische vrind ook jachtrechten tussen Kokmeeuwweg- Veluwsedijk en Groote Peel en ter plaatse een DDRstasi-lookalike liquidatiehut gebouwd. Zoiets KAN gewoonweg niet pal tégen enig europees Nationaal Park aan. Verder schijnt deze gebundelde hagelpatroon op benen actief te zijn bij de Achtermijterbaan, in De Gevlocht onder Heusden-Asten en in de Leijsing tussen Liessel en Heleneveen. Daar werd een paar jaar geleden aan mij door een Deurnese dame gemeld, dat er vanuit een Toyota-hilux twee kraanvogels voor haar ogen werden afgeknald vanaf de Snoertse Baan, 's ochtends om half vijf! Ze vertelde aangifte te gaan doen. Maar met haar aangifte is kennelijk nooit iets gedaan! Ook in het gebied dat ter plaatse bekend staat als 'de Stichting' en dat ligt tussen Elsendorp- de Rips en Landhorst wordt naar het schijnt door S huis gehouden. Ik zag daar afgelopen winter jagers schieten op uiterst zeldzame Oostsiberische Middendorffs rietganzen in een grote groep oostelijke vogels die ik daar al sinds 1998 waar neem. Een aangeschoten exemplaar uit die groep loopt nu al maandenlang ter revalidatie in mijn tuin, maar omdat ik mij om dat dier bekommerde (aangeschoten ganzen kunnen erg hard rennen) zijn de jagers mij toen ontglipt. De vogel die ik met zwaar vleugelletsel kon vangen is een dier dat behoord tot de populatie uit het overgangsgebied van toendra naar taiga aan de Katsjanga rivier (dwz een zone van honderden mijlen weerszijden) in zuidoostelijk Taimyr. Zulke vogels lijken sterk op de Geelbektaigarietganzen die vroeger talrijk waren in de Vughtse Gement, het Helvoirts Broek, de Besooienpolder bij Waalwijk, de Biezenmortel, de Zegenwerp bij Michelsgestel, de Rekken en Lange Hoeven onder Dongen en de Kwaaien Oplag bij Moergestel.Op al die plekken waren jagers er de oorzaak van dat de dieren naar de kloten geknald werden!Op zoek naar de politieke schuldigen kom ik telkenmale weer bij het CDA terecht. Waar praten we over in dit kolereland?

 • no-profile-image

  anti

  Leuke informatie allemaal. Zeg herkauwer, kun je wat nadere informatie op dit forum zetten over dat jachtgebied, lees schiettuin, van die SWINKELS. Ik speel die gegevens even door naar een persoon van de AID, belast met het groene gebeuren. ik ken veel schiettuinen, deze nog niet. Je bedoelt toch niet de schiettuin van Swinkels, tussen Liessel en asten. Daar heb ik al alle informatie over doorgespeeld.

 • no-profile-image

  anti

  Met dank herkauwweer. Ga vandaag al op pad om eea vast te leggen. Dit wordt rechtstreeks doorgeschakeld naar de bevoegde instanties.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wie??Weet, dan zal die schurk de zwijnen wel hebben uitgezet in de bossen van de Stippelberg want dat ligt vlak bij Mortel. Die zijn van Natuurmonumenten, maar die club speelt ook al jarenlang onder een hoedje met jagers. En die uitgezette beesten in De Sijp onder Elsendorp lopen maar amper een kilometer vanaf de fazanterie van onze vriend S op de Vossenberg! De puzzel begint zichzelf snel in te vullen.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Ik zien zojuist dat d'r ook info over fazantenuitzetplekken staan in het forum 'wilde zwijnen vestigen zich rond eindhoven'. Op die fiets worden de forums vanzelf echte gamedrives!

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Geachte Jan, er staat veel goede informatie in dat forum over de zwijnen en ook in het forum over de babyottertjes en de 'ganzenopvang kan 8.4 miljoen goedkoper'. Ik weet niet wat ik lees!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt helemaal gelijk Kat, ik zie ook heel vaak fazanten aan het plastic van maiskuilen pikken. En dat kraaien het plastic van hooibalen kapot zouden pikken lijkt me een fantasieverhaal uit de koker van Jagertje. Straks gaan ze ook nog graskuilen openpikken op zoek naar dooie jonge weidevogels en eendekuikens en jonge hazen en kikkers en padden en egels! Heel sterk dat je hem konsekwent Jaegertje noemt. Hij komt hier echt in zijn Jansen en Tilanus te staan!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dank je Johan, ik zal eens bij de kooikers Steenbekkers en van Helvoort gaan neuzen. Je hoort ervan als het wat oplevert.

 • no-profile-image

  anti

  Elke euro die je spendeert aan SBNL is er eentje teveel. Er worden meteen patronen voor gekocht. alferink had beter bisschop kunnen worden, had ie zijn leven (misschien) meer zin kunnen geven...........Alhoewel bischoppen............maar in ieder geval geen jager bij SBNL. Gerardje toch....schaam je. En doe onderhand eens die hete aardappel uit je mond, zodat elk fatsoenlijk mens je kan verstaan.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagers zijn voornamelijk onbenullen johan. Gisteravond om 00.18u vertelde ik over Jo Salet. Die had vroeger een landbouwmechanisatiebedrijf. Op een dag was hij bezig met de reparatie van een achterband van een trekker. Zijn zoontje speelde in de werkplaats en Jo zette dat jochie schreilings op die band terwijl hij het ventiel op de compressor had aangesloten. Toen ging de (vaste) telefoon en liep hij 'even' weg. Nou was Jo nooit kort van stof, zodat hij na enige tijd ineens een enorme knal hoorde. Hij strompelde met zijn manke poot de werkplaats in en jawel...... een gapend gat in het golfplatendak.......! Vul de rest zelf maar in!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké dan, Anti Jacht. Ik stond op een vroege novemberochtend bij de Spieringsluis in de Biesbosch en hoorde het nogal heftig knallen langs de Nieuwe Merwede. Opeens kwam er echter een jager aanstrompelen met een vreselijk bebloed gezicht. "Goh kerel", riep ik zonder dat ik die knakker kende, "wat zweet je verschrikkelijk, voel je je ziek? "Hij bleek door zijn schoonvader tijdens de konijnenjacht voor huppelende bunny aangezien te zijn. Die hem dan ook met een vol schot hagel bedacht. Waarbij een deel van de hagelkorrels in zijn aangezicht was beland. Ik heb geen vierwielaangedreven poli en had evenmin een pincet bij me, dus kon ik de man verder niet van dienst zijn. Hij had zijn auto een kilometer verderop bij het veer van Kop van't Land staan en ik wilde geen bloedvlekken van een jager in mijn auto. Dat zei ik hem ook. En daar moest hij het mee doen! Overigens keek schoonpapa totaal niet naar zijn jachtslachtoffer om. Ook tekenend voor veel jagers! Jaren later was ik in potdichte mist op een ijzige januaridag in polder De Kroon en de Zalm. Een Kroondomeingebied in de Brabantse Biesbosch. Daar zag ik eensklaps een gebogen contour uit de mist opdoemen dat mij zwaar geaffecteerd aansprak en beleefd informeerde of ik 'wellicht verbandmiddellen bij me had'. "Nee", zei ik waarheidsgetrouw, "alleen deze snotlap". De man, vast en zeker één van Bernards jachtmakkers, had met al zijn vingers tussen een ijzeren hek gezeten en dat bloedde als een rund. Ik raadde hem aan om de wond af te spoelen in de poldersloot. "Mmmaar" stamelde de man, "daar ligt ijs op!" "Nou", zei ik", "dan maak je gewoon een vuist en sla je er een gat in!" Want zulk volk hoeft bij mij niet op compassie te rekenen.

 • no-profile-image

  jvf

  geachte herk.,mijn vraag was ook niet zozeer of ik mee mocht praten,maar meer of per definitie een open discussie mogelijk is.
  de tendens lijkt de laatste tijd te gaan in de riching van;alle jagers,of ze zich nu wel of niet aan de wet houden zijn slechte mensen ,en hun mening doet niet terzake.
  dan heeft het geen zin de discussie aan te gaan over welk onderwerp dan ook.
  als de reacties niet te negatief zijn zal ik me binnenkort voorstellen en zal ik proberen inhoudelijk te reageren.
  wanneer echter blijkt dat van enig respect voor andere meningen/inzichten geen ruimte is ben ik snel vertrokken
  mvgjvf

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste JVF, ik kan natuurlijk niet namens andere deelnemers aan de fora spreken, maar zelf sta ik op het standpunt dat iedere deelnemer welkom is. Ik respecteer ieders mening en opvattingen, maar ben het niet op voorhand met andersluidende meningen eens. Maar ik verafschuw het verdraaien van Feiten en geef in de fora dus uitsluitend waarheidsconforme informatie weer. Onverbloemd! Dat blijkt voor sommige deelnemers een paar bruggen te vér te zijn. Dat vind ik dan jammer. Voor hen! Want ook de jacht is gebaat bij onvoorwaardelijke openheid!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti Jacht, gisteravond ben ik met Spotvogel, Jan Warmenhuizen en Katja naar de forumdiscussie over de Rotvos in De Roode Hoed geweest. Het was naadje pét! Over die film zijn wij totaal niet te spreken. Pure propaganda om vossen kort te houden. Maar een werkelijke discussie was het ook niet. Chris Kalden wauwelde de bekende ambtelijke SBB-onzin, Frits van Beusekom, oud directeur van SBB vertelde over zijn grote succes met een eigen bioboerderij in Frankrijk, Gerbrand van 't Klooster bracht voor LTO de agrarische zaken in en jawel hoor: KNJV woordvoerster Marlies Kolthof liet ook een aantal onsamenhangende lettergrepen los. In de zaal een groot aantal jagers in burger. Maar alleen al aan de smoelen waren ze makkelijk te herkennen. Ogen zijn immers de spiegels van de ziel en men hoefde alleen maar de lieden met een harteloze blik eruit te pikken! Peace of cake! Ik vind het nog het allerergst dat er in de film helemaal geen link wordt gelegd tussen het exoirbitante afschot van vossen en de almaar groeiende broedpopulaties van de Grauwe Gans. En er wordt gedaan alsof de vos dé oorzaak is van het verdwijnen van weidevogels. Terwijl dat komt door de drooglegging en de steeds intensievere veehouderij. Dat die film het Gouden Kalf heeft gekregen vind ik erg fijn voor de makers, maar van mij hadden ze hem veel beter met de Loden Canard kunnen gratificeren.

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Herkauwerd, ik las dat je ook met eendenkooien bezig bent. Ga dan maar eens op de Marense kooi en in de Gementkooi kijken. Maar pas goe op, want er konden best klemmen staan.

 • no-profile-image

  theunis van de werken

  Grappig verhaal Herkauwer. Ik moest denken aan de ouwe de Vries Robbé uit Gorkum, die hier vroeger langs de Merwede jaagde. Zo doof als een hele kolonie gebraden kwartels! Als kwajongen heb ik toen op een keer een japanse kanonslag vlak achter zijn eendenhutje gegooid. Dat was lachen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Erg amusant Theunis en Kees. Er gebeuren erg veel jachtongelukken, die helaas zelden in de publiciteit komen. Zo maakte ik het zelf op Het Loo mee dat houtvester Reinders een jachtopziener recht tussen de ogen schoot. Kickdood! En bij Buren - ook op Kroondomeingronden - schoot een dure jonkheer een drijver naar de mallebiezen doordat hij zijn niet vergrendelde geweer als overstaphulp gebruikte. Elders langs de rivieren stuurde een slordige jachtheer zijn eigen achterhoofd, schedelinhoud én suv-dak ter hemel, omdat zijn hond de niet gezekerde loodspuit van de achterbank stootte. Bij Kampen kreeg een ijverige paffer (doch slechte opletter) een versgeschoten kickdooie kolgans vol op zijn eigen daktuin. Einde oefening! Zo kan ik nog wel een hele webpagina vullen, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven.

 • no-profile-image

  anti

  Dat soort verhalen over ongelukken klinken mij als muziek in de oren. Maar het gaat in dit forum vooral over het uitzetten van fazanten door natuurcriminelen, lees jagers, in de natuur om ze daarna te executeren. Maar ongelukken in de jacht..............Jippie!! Heb het zelf ook een paar keer gezien....lekker bloedbad.

 • no-profile-image

  jvf

  herk,hoogste tijd voor de broodnodige nachtrust,en zoals beer boeloe hier in friesland placht te zeggen; lekker sliepe.
  mvg jvf

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti Jacht, er schoot mij nog een aardige anekdote te binnen die wél te maken heeft met het uitzetten van fazanten. Dat gebeurde in de Bommelerwaard waar jagers een partij tamme boskippen wilden gaan uitzetten in bossages op dammen in de afgedamde Maas. Ze hadden de beesten in kratten bij een fazanterie opgehaald en reden in een gesloten busje op de Van Heemstraweg naar de vijfpootsrotonde bij Rossum/Alem toen zo'n krat opeens open ging. Ineens fladderden er dus tien bange fazanten in de wagen rond en die wilden allemaal naar de grote voorruit omdat dat de enige lichte plek was die ze zagen. Nou ja, de chauffeur kon op de rotonde nog maar amper een zware betonwagen ontwijken en belandde ondersteboven onder aan de Maasdijk. Als het goed is dan moet ik er nog foto's van hebben, want het was een fikse ravage. Die fazanten zijn toen in beslag genomen maar later hoorde ik van de provinciaal fauna ambtenaar (Bardoel heette die meen ik) dat hij ze aan een 'Brabantse kennis met veel grond' had "gegeven". Hij woonde toentertijd meen ik in Schaijk, dus met wat goeie wil zijn ze toen bij de Quay terecht gekomen!

 • no-profile-image

  fred nellesteijn

  Herkauwer, ik moest even op en neer naar Culemborg en zag bij het Staatsbosbeheerterrein Dwarsdijker Bosjes vier jagers die daar een hele bult klandestien uitgezette fazanten geschoten hadden. Volgens mij liep Arthur Chabot erbij, van de Fbe Utrecht. Die woont daar namelijk vlakbij in Werkhoven. Toen ik terugreed over de dijk en even de kleine jongen moest uitlaten, hoorde ik schieten langs de Lek achter de Buitenwaarden. Daar jaagt Wildemans uit Tull en 't Waal, maar ik had geen kijker bij me en heb hem niet gezien. Maar zijn auto stond wel op het afweggetje bij de oude kleihaven geparkeerd. Dat wou ik je even melden want als ik iets beloof dan doe ik dat ook altijd.

 • no-profile-image

  herkauwer

  De Utrecht is al jarenlang een poel des verderfs Anti Jacht. Al in 1972 klaage jachtopziener Jan van den Berg tegen me over zijn onbehouwen broodheren die allemaal genetisch met een overdwars geplaaste hete frietaardappel in de strot geassembleerd en geworpen waren. Ben Pon heb ik weleens op Den Treek -Henschoten met een groot jachtgezelschap gezien. En ook bij mijn "vriend" overste Bartel de Beaufort op landgoed De Leeuwenborgh onder Driebergen. Maar dat kan ook zijn broer Wijnand zijn geweest. Weet ik even niet helemaal zeker meer. Twee kilometer verderop langs de Langbroeker Wetering heb ik Hein van Beuningen weleens gefotoshoot bij de fazantenjacht op zijn landgoederen Hinderstein en Rhodestein en een paar dagen later betrapte ik hem bij het ontweiden van een keiler in het Vierhouter bos. Ja, de wereld is klein voor een gemotoriseerde Herkauwer die als kind een tomtom heeft ingeslikt!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti Jacht. zoals je ziet beginnen er zich steeds meer natuur- en dierenvrienden te melden en geven ze zaken en namen door die ook werkelijk kloppen. Ik ken het Zandbos bij Klein Bruggen wel. Ik heb daar ooit een aangeschoten Geelbektaigagans gevangen. Niet in het bos, maar in een moerig weitje aan het Buntven. Daar sliep vroeger in de winterdag zo'n 'hupke' van twintig of dertig geelbekken. Maar die fazanterie kende ik nog niet. Ik zal hem meteen invoeren in mijn gps-systeem. En dagge bedankt zei da witte ge waor!

 • no-profile-image

  anti

  Herkauwer, daar op die Zonnewende en het verlengde daarvan jaagt natuurcrimineel van Engeland uit Deurne, samen met ene vd Eijnde, een garagehouder uit het naburige Liessel. In die sloten daar, aan die onverharde wegen worden de eenden volop gevoerd. ga er maar eens een keer snuffelen. Misschien kom je er ook nog jagertje tegen met zijn versteende prostaat, met continue druiper. Bij van Engeland wordt ook alles overhoop geschoten. Aan de Snoertsebaan zit die Varkensboer van Donkers, die zijn fazanten haalt aan de Zonnewende, Tis maar dat de AID het weet.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat klopt Fred. Maar toen ik dat vaststelde belde ik meteen vanaf die krib de provinciaal handhaver in Utrecht, Gerrit Visschers. Maar die was er zogenaamd niet. Vervolgens liet men mij een stief kwartier aan de lijn hangen omdat men op zoek zei te gaan naar Visschers' waarnemer. En toen viel de lijn ineens dood en kreeg ik geen verbinding meer! Nou, langer dan twintig minuten kon ik een malverserende jachtveldhouder en twee betrapte klanten natuurlijk niet sur place houden. En dus heb ik maar wat foto's voor het 'familiealbum'(zwartboek jachtmisstanden) gemaakt en heb het er verder maar bij laten zitten. Want één tegen drie heeft voor de rechtbank geen schijn van kans. Zelfs niet met statieportretten! Want dan komt ineens het portretrecht uit de hoge zije! Breek me de bek niet los!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti Jacht, ons jagertje heb ik via een ander forum naar het Hattemerbroek gelokt. En op die zandput langs de Snoertse Baan is het ook al niet pluis dacht ik? Daar lopen ook veel teveel tamme boskippen en er wordt ook op eenden en ganzen geschoten. Net als bij de Rechte Heitrakse Dijk.

 • no-profile-image

  anti

  Ik heb die smeerlap van Rijkman Groenink diverse malen ontmoet op grote jachtdagen. Die dierenslachter dient nooit nog een geweer in zijn hand te mogen hebben. Als drijver, dat deed ik toen, ondanks een functie bij de KNJV, was je hond nog niet eens veilig. De vent knalt op alles wat beweegt. Onweidelijk en zeer gevaarlijk voor iedereen bij hem in de buurt. Ik hoop dat hij spoedig een verstandsverbijstering krijgt, zodat zijn akte wordt ingetrokken. Wat een schoften, ook trof ik eens "meneer" Jannsen, van Jansen en Tilanus. Deze presteerde het om een tamme fazanthaan uit een boom te schieten op nog geen 10 meter afstand. Er was werkelijk niets over van het dier, het lag helemaal open, de ingewanden eruit. Dat zijn dan jagers. Zoiets gebeurt op jachtdagen op grote landgoeden in het zuiden van het land. Het uitschot kan niet vlug genoeg uitgeroeid worden. Ja Johan uit Schijndel: er gaat een wereld voor je open. Pure dieren martelarij, niets met beheer te maken. Gelukkig wordt dit ook bij AID steeds duidelijker en door toedoen van mensen zolas herkauwer en mij, ontstaat er een steeds duidelijker beeld WAAR dit allemaal plaatsvindt. De groen groep in EIndhoven AID is volledig op de hoogte en doet er komend knalseizoen dan ook alles om die lui te pakken. Tussen nu en 15 oktober worden er nog wel meer van die fazantenrennen opgeruimd. Let maar op.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Jan sorry, ik heb jou nog geen antwoord gegeven. Al een paar jaar krijg ik annonieme tips dat Rijkman Groenink regelmatig kapitale herten komt schieten in de Ovpl. In het Fluitbos, dat genoemd schijnt te zijn naar de kogelregen die de moordenaar van het betrouwbare bankwezen steevast vergezeld! Maar ik kom daar niet dagelijks en heb hem nog nooit overlopen. Helaas! Wél volgde ik op 5 april jl een SBB-hilux met gesloten opbouw en daarin naast de chauffeur ook een clownesk uitgedoste jager en een hert: of in ieder geval kop met gewei. De wagen had getint glas dus interieur was vanaf de Larserweg lastig te doorzien. Ik volgde die auto en zag dat men naar Dorhout Mees in Biddinghuizen ging. Toen viel het kwartje! SBB verkoopt de herten via bemiddeling van een jachtmakelaar! Zo kunnen die handeltjes buiten de boeken blijven, want niemand weet immers hoeveel herten er precies in het gebied (eigendom van onze Nederlandse belastingbetalers) lopen. Slim, maar een Herkauwer doorziet zoiets natuurlijk meteen! Later die maand zag in in het ochtendgloren van een vroege maandagochtend een 4x4 boordevol jagers uit het Ovplhek bij de Knardijk komen. Men zal er zich toch rekenschap van moeten gaan geven dat wij overal en nergens zijn! En dat wij alles zien!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Ja herkauwer, die allesschietende bankrover jaagt hier ook in de buurt en hij is ook in de oostvaardersplassen gezien. Op de herten! Maar hoe dat precies in elkaar zit weet jij denk ik zelf beter dan ik?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boa constructor, ik ben dat wel met je eens, maar voel mezelf toch lekkerder in de huid van een soepele Gladde slang. Die komt overal veel makkelijker doorheen en kan ook in heel kleine hoekjes en gaatjes kijken. Maar weet je wat ik doe? Ik laat me ombouwen tot Hazelworm. Dan houd ik toch nog voet aan de grond!

 • no-profile-image

  jvf

  beste herk./je mag raden en andere forum leden,ik waardeer jullie drive voor jullie zienswijze inzake jact en beheer,echter ik vind het niet terechct dat jullie alle jagers over een kam scheren,veel van de zaken die hier en in andere fora beschreven worden hebben met jacht niets van doen, maar zijn gewoon illegale praktijken,terecht dat deze worden aangepakt,ikzelf ben lid van zowel knjv als nojg en voel mij bij de laatste beter thuis,echter als je in nl mee wilt doen aan opleiding jachthond en andere cursussen ben je wel genoodzaakt om lid te worden van de knjv.
  binnen de nojg staat men toch veel dichter bij de praktijk,en heeft men veel minder met uiterlijk vertoon.
  mijn dubbelloops staat al enige maanden werkeloos in de kast, maar als het seizoen straks weer daar is,vind ik het niet erg om eend haas of gans te eten zonder uit te zijn op een groot tableau.
  mvgjvf

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gekke Henkie, als ze nog wat door zoeken daar op dat erf in Middelbeers dan vinden ze ook nog een roedel everzwijnen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Peelfietser, fijn dat je de ogen goed open houdt bij het rondtrappen in de buurt van de Neerkantse Vuurlinie. Een van de belangrijkste paffers in de Peelstreek is Swinkels, die off-recordhandel drijft in jachtuitrustingen. Je kunt daar zowel outfit, wapen, wapenvergunning en dagakte kopen en dan mag je zo in de SUV mee op de fazanten, patrijzen, eenden, talingen, grauwe-, kol-, riet-, nijl- en canadaganzen, duiven, konijnen, hazen, reeen en sinds enige tijd ook zwijnen, in 40 ha veldjes die klem tegen het Nationaal Park de Groote Peel en andere natuurterreinen liggen. Anti Jacht kent ook de misstanden op landgoed 'De Utrecht', waar op jachtdagen wel honderd mud slecht afgegoten hete AMEV/Fortis Eigenheimers zich waggelend achter hun matstaalgetrokken dubbellopen voort poogt te bewegen. Maar ook elders in het Gulle Brabantse Land gebeuren zulke dingen. Ga komende herfst maar eens fietsen tussen Gassel en Beers en vooral op het Landgoed de Tongelaar. Met een beetje geluk tref je daar het vierwielaangedreven rollatorgezelschap van Jhr De Quai jr, die het gemunt hebben op vers uitgezette in Elsendorp gefokte boskippen. Handmak en dus niet al te moeilijk op tableau te krijgen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ach ja Wie Weet, zo ken ik ook nog wel een fazanterie in Haelen en uitzetplekken met voederplaatsen rond Heijthuijsen, Roggel en Baexem. En ik heb ooit locoburgemeester Corby, van Thorn, stomdronken jagend in de kleiputten van Zegershof overlopen. Ik had het al eerder over De Snor Ebben uit Vierlingsbeek/Groeningen die Dassenburchten opblaast en een waar schrikbewind voert in het Land van Cuyk. Compleet met doodsbedreigingen en inrijden met zwaar materieel op opponenten. Dat is allemaal aangemeldt bij de politie en besproken in de burgemeesterkamer van Karel van Soest in Boxmeer, waarbij een aanwezige diender zich voor korpschef uitgaf. Later bleken er bij die bijeenkomst allerlei leugens verteld te zijn. Er is daar in Brabant nog heel wat corvee te verrichten!

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Ik wil best twee van die opgezette haantjes op de schoorsteenmantel. Vanwege die gemzenpluimen en kniekoushandvatten ook goed als schoorsteenveger te gebruiken. Het multifunctionele tweede leven van het jager!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Anti, ik was vanmiddag op de Heerlijkheid Leur en kon daar geen uitgezette fazanten vinden. Wél reeënafschotplekken en daarvan heb ik foto's gemaakt. Ook liep ik een lang weteringtraject in het Rijk van Nijmegen af en vond 6 eenden- en 8 verborgen ganzenhutten en ook nog 2 hoogzitten en een reeënhut tussen de struiken. Bij eentje daarvan trof ik twee jagers aan die in een Suzuki-vitara in de Gelders Landschapkleuren reden. Ik kon er helaas niet dichtgenoeg bij komen om de boel fotografisch vast te leggen en werd gehinderd omdat er ineens een hete luchtballon bijna op mijn reet landde. Altijd wat ik dit k....land!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik kan me niet voorstellen dat jij Koetje Boe heet jagertje. Die opzettelijke verschrijving was juist een hint naar de rivier waarop ik vanachter mijn pc uitkijk. Weet je, jij gedraagt je als een mislukte kruising tussen een Grunninger Blaarkop en een Twents Afgebrandrood Rund uit het Vechtdal. Die komen uiteindelijk allemaal als entrecote op iemands bord terecht. Wee degene die jou treft!

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Wat een leugens braakt jagertje nou weer uit over kraaien. D'r zit hier vlakbij een grote roekenkolonie langs de A1 en daar broeden vanzelf ook zwarte kraaien en eksters. Al die beesten zoeken hun vreten op de parkeerplaats bij het BP-station, op de bermen van de weg en in de polder bezijden de A1. Dat daar haast geen weidevogel meer broedt komt niet door die kraaien, maar omdat Natuurmonumenten de hele boel moedwillig laat verrotzooien. En zo gaan dat overal! Je heb gelijk Herkauwer, kauwtjes en eksters pikken alle luizen uit de vacht van schapen en maken ook heel voorzichtig de ooghoeken van die beesten schoon. 'Symbiose' heet dat met een moeilijk woord.

 • no-profile-image

  anti

  ???? ???? is echt boos en gefrustreerd. Zondag een uurtje naar de kerk en het gaat wel weer. "Komt wel goed, schatje".

 • no-profile-image

  fred nellesteijn

  Gaaf zeg, beste Herkauwer. Verbluffend zoveel informatie als jij over die lui hebt. Dus volgens jou verdient Wildemans geld aan jachtonderverhuur langs de Lek. Maar dat mag toch helemaal niet?

 • no-profile-image

  johan witkamp

  Sorry Mia, mijn reactie was naar aanleidin van jouw bericht in het forum 'wilde zwijnen vestigen zich rond eindhoven'.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ach ja beste Anti Jacht, landgoed de Princepeel. Was vroeger een heel belangrijk voedselgebied voor rietganzen en kleine zwanen van de slaapplaats in de Kraaijenbergse Plassen. De gebr. Teun en Marco Smits wilden daar een varkensflat bouwen maar dat ging niet door en nu fokken ze er scharrelknoerissen (Gemerts voor krulstaarten, toch?) en sjokken er de godganse dag in gele en rode pantalons of stijfselgesteven plooirokken gestoken hete golfballen rond! Ik mag op jachtdagen graag in het windsingel gaan zitten en mocht er iemand komen dan ben ik gelijk met de schop mollen aan het vangen op graszodenkampen in de Ammanspeel of met hamer en knijptang heiningen aan het maken. Ze hebben nooit wat in de peiling gehad!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo mag je het gerust noemen Koetje Boe, maar het is uitermate lastig om dit thema te benaderen door nu maar alvast toekomstige doden te gaan interviewen. Want hoe selecteer je dan de kandidaten? Maar zo heel erg oud is deze frappante gebeurtenis toch niet? En memorabel genoeg om aan de vergetelheid te ontrukken dacht ik. Al was het maar om aan te geven dat jagers, ondanks alles, ook maar mensen zijn! Toen ik onlangs op surveillance was en in Wyckel een broodje tartaar at bij de tombe van Menno van Coehoorn, werden mij openbaringen gedaan waarbij me het vlees van het brood vloog. Maar dat waren dan ook koeien uit de tijd dat Us Mem nog uit Oldenburger bullen en RMIJ-dames gefokt moest worden!

 • no-profile-image

  anti

  Op landgoed de Utrecht werden fazanten met honderden uitgezet. Ze zaten en zitten bij de jachtopziener achter het huis in grote rennen. Ja, vlakbij de Bokkenrijder. Cees met zijn brenninkmeijertjes en pon knappen er lustig op los. Dit op terreinen van de AMEV, die staat erbij en kijkt ernaar. Advies: nooit nog iets verzekeren bij AMEV

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het is niet te hopen Anti Jacht, want zo'n opa kan die peuters weinig goeds bijbrengen. Dus dan komt het al gauw uit op schieten met luchtdrukbuks, pijl en boog, blaaspijp et cetera. Op plastic duiven, eenden en ganzen!

 • no-profile-image

  katja oudshoorn

  Jaegertje liegt, bedriegt, verdraait feiten en vermoord dieren. Ik heb nog nooit gehoord dat er kraaien- of kauwtjesplagen waren in welke bebouwde kom dan ook. Weleris grote slaapplaatsen en dat kan hinderlijk zijn vanwege het onderkakken van wegen, stoepen, auto's enz. Maar meestal zijn die kraaien dan verdreven door jagers in de buitengebieden. Bij Amsterdam cs stonden vroeger oude Iepen waar veel spreeuwen in kwamen slapen. Als het er teveel werden dan werden ze gewoon door een onderzoeksspecialist verjaagd. Dat was een heel ander soort onderzoeksbureau dan Duke Faunabeheer waar Jaegertje wel op zal doelen. Dat is namelijk het gajes van Den Hertog en die komen oorspronkelijk nog uit Mijdrecht, amper twee kilometer verderop. Nee jaegertje, mij hoef je ook niks wijs te maken, want ik woon al mijn leven lang in de polder. En dan nog wat: weet je waardoor er heel veel maiskuilen open worden gepikt? Door FAZANTEN! Tis jammer, maar wél een FEIT!

 • no-profile-image

  Kees Knobbout

  Toevallig dat ik dit lees Theunis, want zoiets hebben wij vroeger ook weleens geflikt. Vroeger woonde er hier op de markt namelijk een bestuurslid van de KNJV. Secretaris was die meen ik en Herkauwer heeft zijn naam ook ergens genoemd. Die man heette van Veen en in de winterdag ging hij nogal eens met zijn motorboot op de Lek eenden schieten. We hebben ook een keer toen hij op een ijskouwe dag in zijn bootje bij fort Werk aan't Spoel stond te kleumen heel stilletjes twee rotjes achter hem in zijn boot gegooid. Hij sprong bijkans overboord! Ik lees in dat stuk van Herkauwer dat hij later bij de eendenjacht op het Sneekermeer over boord sloeg en verdronk. Kennelijk had hij de schrik dus goed te pakken!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Jagende Veehouder Friesland, wie zijn 'wij' dat we iemand toegang tot de discussies in dit agd-medium zouden kunnen weigeren? Welkom dus. Als je nu eerst even kijkt in het forum 'Aivd waarschuwt scholen voor dieractivisten' en 'veel agrariërs in financiële en psychische nood' (ten dele ook in: 'babyottertjes gevonden in friesland) dan kun je meteen inhaken en meedenken.

 • no-profile-image

  anti

  Namen worden openlijk genoemd op dit forum. Dat is heel goed. De jacht is vergeven met schandalen, al jaren lang. Enige tijd geleden woonde er in Helmond ene vd linden, zijn zoon executeert nog wekelijks dieren, die vd Linden liet b uit een dorpje bij Meijel met een mercedesbus vol levende fazanten naar Duitsland rijden, om ze 's avonds weer dood mee terg te nemen. Op die jachten was alles mogelijk daar rond Kevelaer. Gelukkig hebben ze hem met al zijn schietgenoten weggejaagd. Zelfs die Duitsers pikten dat niet meer. Daarom is het van groor belang dat er namen vallen. laat ze maar eens goed druppelen, want plassen kunnen die knikkerboksen toch niet meer met hun versteende prostaat.

 • no-profile-image

  jagende veehoudende fries

  geachte leden van dit en andere forums,om te beginnen even een vraagje;mag ik als jager,en vleesproducent uberhaupt volgens jullie,ook mijn mening geven of ben ik omdat ik een j akte heb per definitie een verkeerde inwoner van dit land,en zijn sommige van jullie alleen trevreden als ik ben vertrokken naar de e jachtvelden.
  mvg jvf

 • no-profile-image

  anti

  Er wordt steeds meer duidelijk. Heb de AID ingelicht deze site goed te lezen. Informatie genoeg. Herkauwer, ga ook eens een bezoekje brengen aan deurne, Bruggen heet het daar. Duizenden fazanten voor uit te zetten. Je kunt ze zo bestellen. Firma Verbaarschot Deurne. Verder zijn ze te bestellen bij Firma Swinkels Elsendorp en Firma Bakker in Neerkant. Er zijn nog wat kleiener fokkers, maar die moeten nu gepakt worden omdat de dieren niet zijn geringd.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dank je wel Fred. Die Arthur Chabot ken ik nog van toen hij een pubertje was. Woonde bij park Marlot in Den Haag en was me een partij arrogant! Later zag ik hem op vele jachtpartijen in het Utrechtse en hij was daar ook nog voorzitter van de Fbe. Maar mij heeft hij nooit herkent. Ik zie er bij undercoveracties altijd uit als een jager en ga dan gewoon tussen de drijvers mee met een knuppel in mijn handen. Wildemans is wel een van de bétere schutters, maar hij verhuurd de jacht op kribben aan de Lek per dagdeel. Ik maakte mooie snapshots van hem met 2 betalende gasten uit Almere toen ik hen op een juli ochtend op zo'n schietkrib overliep. Men kon er niet om lachen. Ik wel! Hij woonde vroeger in Geldermalsen en jaagde toen in de Tielerwaard. Met lieden als Van Willegen van Van Lookeren Campagne-steenfabrieken. Allemaal gajes! Nu woont hij aan de uitweg in Tull en 't Waal en pacht al 12 jaar de jacht in de Buitenwaard. Ik kan hem uittekenen!

 • no-profile-image

  anti

  Wat te denken van landgoed de Utrecht bij meneer Cees van Geel????????????? Landgoed van nb AMEV !!!! Een grote tuin van uitgezette fazanten. Elke week dezelfde driften, elke week opnieuw honderden fazanten. De broedtijd was teruggebracht tot 1 week!!!!!
  En Brenninkmeijer, die oude prostaatlijder, maar knallen. Samen met die VW man, Pon geloof ik. Schande. Er komt nog veel meer aan het licht. Wat een natuurcriminaliteit.

 • no-profile-image

  anti

  Toen die vld Linden nog jaagde in kevelaer, moesten die beesten altijd mee in een busje, waar de drijvers ook in moesten. de kratten werden dan mee het veld/bosje ingenomen en de fazanten stuk voor stuk de lucht ingegooid. Trots stond die gek te preken van een fantastische fazantenstand. Tot dat er een paar Duitsers lucht van kregen en hij hun katten doodschoot.
  Kwijt was hij de jacht. Terecht. Och zo zijn er legio voorbeelden van dit tuig der maatschappij.

 • no-profile-image

  herkauwer

  We zijn indertijd het spoor gevolgd van door een ganzenvanger in het Eemland ondershands verkochte wildvang van kollen en rietganzen. Die gingen, via dierenhandelaar Man in ´t Veld aan de Deventerstraat in Apeldoorn, in kratten naar Frankrijk, waar ze op een veld dat omringd werd door jagers eerst in een bak water werden gedompeld en dan losgelaten. Voor zover de doodsbange dieren nog op de wieken kwamen werden ze in de lucht aan flarden geschoten. De apatisch weggedoken stakkers die niet meer konden vliegen braken ze botweg de nek. Sindsdien is mijn meest favoriete franse woord Merde! Ik heb later heel wat dieren vrijgekocht, of laten kopen, en de AID dan laten weten als er weer een partij ganzen uit het Eemland was opgehaald. Die deden dan een inval en namen de boel in beslag. Weet je Anti Jacht, zulke dingen geven me de drive om tegen deze barbaren te blijven strijden!

 • no-profile-image

  je mag

  Geertjan, dat is nog maar het topje van de ijsberg wat jullie weten en zien. Het is honderden malen erger. Rond deze tijd van het jaar komt er iets los bij die natuurcriminelen wat hen niet kan weerhouden. Het lichaam staat in brand om te kunnen knallen op in het wild levende dieren. Dit onder de noemer: WILDBEHEER. Als er niet genoeg wild is, dat is vaak het geval, wordt het gekocht. Geen probleem voor deze vaak rijke, maar nietszeggende, lieden. Geld is geen probleem, men wil macht uitstralen, met een geweer rondlopen, zich de baas en overheerser voelen. Wat wordt het tijd voor een echte zuivering. Maar zolang CDA iets te betekenen heeft, zal er niet veel veranderen, zij dragen de plezierjacht op handen. Ik ken CDA burgemeesters waar zelfs jacht niet openlijk op de politieke agenda komt te staan. Notabelen hebben daar de burgemeester volledig in de grip. Deze notabelen hebben dan ook vaak een dochter van rond de twintig!!!! En de burgemeester als huisvriend.
  Nee, Geertjan, dit is zo'n natuurcrimineel wereldje, dat lijkt onuitroeibaar. zelfs de organisatie KNJV (met het predicaat "koninklijk", hoe durf je) heeft geen open website. Alles achter gesloten deuren. NOJG geeft informatie, maar als je reageert en kritiek hebt, wordt alles geveegd en ga je in de ban. Ja, we zitten in dit land met 33000 vreselijk gestoorde lieden, die met de macht van het geweer, bepalen wat er in onze natuur gebeurt. Een omgekeerde wereld dus en zolang zo'n "trutjes en huppelkutjes" als verburg nog iets te zeggen hebben, zal er niet veel veranderen. De dieren zijn letterlijk het slachtoffer. Je ziet wel in deze fora: zo gauw het om argumenten en uitwassen gaat, hoor dat "jagertje" niet met zijn versteende prostaat. En ik kan het weten, want infiltreerde zowel als jager en bestuurslid van de knjv, jaren in deze misselijkmakende wereld.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat is weer een mooi verhaal Anti Jacht, maar wat moet een met incoluier uitgerustte magistraat nou met een meid van rond de twintig? Verschoon me, maar dat zie ik niet zo zitten Omdat jagers dankzij de al vaak genoemde CDA/LPF-coupe m.b.t. de Ffw tegenwoordig jaarrond naar eigen willekeur kunnen knallen, zal die herfstige binnenbrand toch wel wat tot bedaren komen, mogen we hopen? Het zijn er trouwens allang geen 33.000 meer en dat waren het er ook nooit. Ik hoorde 2 jaar terug van een internet-insider dat er toen maar amper 18.000 KNJV-leden geregistreerd stonden. Tel er nog een handvol paffers van de NOJV bij op en dan is het met twintigduizend koudstaalgetrokken dubbellopen wel gezegd. Te weinig om op de landelijke vrijstellingslijsten te zetten. Want ze moeten natuurlijk ook weer niet helemaal uitsterven!

 • no-profile-image

  anti

  Beste JVF: je hebt het goed begrepen: wegwezen is de boodschap. tenminste als je blijft executeren in ONZE natuur.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste JVF, ik bestrijd - anders dan Anti Jacht- niet dat er geen fatsoenlijke jagers zijn, maar ik moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik er tegenwoordig zelden meer eentje ontmoet. De misstanden die door ons werden vastgesteld en die ik in de fora in detail noem, zijn allemaal conform gebeurd. Het zijn inderdaad dikwijls stroperspraktijken, maar in haar ledenwerfgeilheid heeft de KNJV na het veroveren van de "Faunabeheerderstatus' voor hobbyjagers, werkelijk het schuim des velds tot haar gelederen toegelaten. Ik ga niet zeggen dat het alleen maar hoveniers, klusjeslieden, loonwerkers of rattenvangers zijn die zich schandelijk te buiten gaan, want wij hebben recente fotoshoots met bijvoorbeeld het jachtgezelschap Rijkman-Groenink, waarvan ieder beschaafd mens acuut onwel zal worden. De klandestiene zwijnenuitzetacties in Peel en Kempen zijn ook zo'n voorbeeld. In dit forum leggen Anti Jacht en ondergetekende (overigens zonder elkaar in persoon of bij naam te kennen) uit hoe dit in elkaar steekt en wie de daders zijn. En wij maken ook het netwerk van fazanterieën aanschouwelijk, omdat het uitzetten van die dieren nu eenmaal verboden is. Jagers die op een weidelijke en respectvolle wijze te werk gaan hebben van ons niets te vrezen. Want onze weerzin wordt niet door overdreven sentiment doch door fatsoen, respect en beschaving ingegeven. En op dat punt heb ik nog een heel koelhuis vol moesappels met het hoofdbestuur van de KNJV te schillen!

 • no-profile-image

  Doei

  Dat wordt dan lekker smullen bij de politie . Doei

 • no-profile-image

  machiel thoonen

  Het korps regiopolitie Midden en ZO Brabant telt wel meer dan 130 man/vrouw. Straks krijgen we nog moord en doodslag om die rotfazanten! Want dienders worren nog slechter betaald als illegale Polen.

 • no-profile-image

  fietser

  Kwam een dezer dagen achter door Neerkant. (NBr) Met duizenden zitten daar fazanten die, zoals iemand zei, rond 15 oktober door jagers opgekocht worden om vervolgens te kunnen jagen en die beesten allemaal dood te schieten. Als dat nog kan in ons land, wordt het tijd dat alle jagers hun geweer dienen af te geven voor een rituele verbranding.

 • no-profile-image

  ??

  Louisa ,dus jij bent zo laffaard die het zelf niet durft te zeggen. He een nieuwe verpersoonlijking > fietser

 • no-profile-image

  anti

  Beste JVF: de knjv is een autoritaire nikszeggende club. Ik heb daar in het bestuur gezeten en er lopen nog steeds dezelfde WAARDELOZE mensen rond, die doen alsof de hele natuur van de knjv en hun leden is. De NOJG is een boerenclubke met een slecht clublied, weinig tot geen bestuurlijk niveau en niet bereid op hunsite de discussie te voeren. ik scheer niet alle jagers over een kam. Ik gradeer ze in twee gradaties: Slechte en heel slechte. Anno 2010 ga je niet meer met een geweer de natuur in. Klaar. Dat er daarnaast ook nog legio nacht und nebel praktijken plaatsvinden, maakt de zaak alleen maar erger. Het positieve in Uw bericht is dat de dubbelloops al maanden werkeloos is. Beter nieuws zou zijn als je berichtte het geweer krom te hebben geslagen tegen een boom. Maar over een paar weken laat ook jij je weer gaan. Van mij mogen de mensen je uitmaken voor vuile rotte vis en nog erger.

 • no-profile-image

  anti

  Zag bij B aan de vuurlinie in Neerkant dezer dagen dat zijn fazanten allemaal neuskapjes ophebben. Anders pikken ze elkaar helemaal dood. Vroeger brandde B die snavels allemaal. Maar als zijn fazanten dan geschoten werden, werd het al meteen duidelijk dat ze uitgezet waren. Nu kun je dit natuurlijk ook nog goed zien: de neusgaten lopen helemaal hol door van de ene naar de nadere kant. Als de dieren nu geexecuteerd zijn, gaat er een touwtje door de neusgaten en worden ze opgehangen. an valt het niet zo op dat ze zijn uitgezet. Dus: bij controles van aid en politie: let op neusgaten, zijn die hol, dan zijn ze uitgezet en kunnen ze in beslag worden genomen en kan de jachtakte eveneeens worden ingenomen. En zo hoort het ook. Dit is dus weer een praktische les voor onze speurders. Samen naar een jachtvrij Nederland. De uitbanning van de plezierjacht is nabij. Let maar eens op als de PVV gedoogsteun moet geven. De motie, die in voorbereiding is tegen de fazantenjacht wordt gesteund door deze PVV en het is gebeurd. Als het goed is nog dit najaar.

 • no-profile-image

  j@gertje

  Van koeienrassen heb je dus ook al geen verstand herkauwer.
  Het zijn MRIJ koeien.
  Wellicht heb je iets meer verstand van koeienvlaaien, die zijn niet ras en inteelt gevoelig

 • no-profile-image

  anti

  Het is toch wel raar dat een geboren crimineel als jagertje zich op dit forum laat horen. Hij met zijn andere schieters zijn de laatste tijd met de neus op de feiten gedrukt wat dit tuig allemaal uithaalt in de natuur. Wat hier is gepubliceerd is echter nog maar het topje van de ijsberg wat dit schorum allemaal uithaalt. Jagertje moet afleiding zoeken in koeienvlaaien etc. Nee, stuk tuig, jij moet eens ingaan op de titiel van het artikel. Maar ook jij houd je bezig met dit soort praktijken. Zoek toch een andere hobby met je versteende prostaat.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Prima gedaan Klaas, van dat Jagertje horen we nooit meer wat. Halleloeja!

Laad alle reacties (118)

Of registreer je om te kunnen reageren.