Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 32: eiermarkt herstelt verder

De licht verbeterde situatie op de eiermarkt, die vorige week aarzelend in gang werd gezet, zet deze week door. De vraag van de retailers is zonder meer goed en dat heeft alles te maken met de herbevoorrading van de supermarkten in verband met het naderende einde van de vakanties.

Daar komt bij dat het weer op dit moment een wat gematigd zomers karakter heeft en dat is meestal gunstig voor de eierconsumptie. Het eieraanbod is daarnaast ook wat minder ruim, doordat er de laatste tijd toch behoorlijk wat oude kippen geruimd zijn.

De eiproductenindustrie is ook redelijk actief en vraagt wat grotere hoeveelheden eieren dan de laatste weken gebruikelijk was. Ook de eierafzet naar derde landen blijft redelijk op peil.

De huidige eiermarkt oogt dus zeker wat positiever en dat valt eveneens te merken in de eierprijzen, want die lopen deze week verder op.

Gevraagd naar de komende periode houdt men er toch wel rekening mee dat zodra de herbevoorrading achter de rug is, er mogelijk toch weer een dipje in het verschiet ligt op de eiermarkt, maar het dal in de eierprijzen dat eind juli bereikt werd, lijkt in ieder geval voorlopig tot het verleden te behoren.

(bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.