Pluimveehouderij

Achtergrond 404 x bekeken 28 reacties

Wakker Dier kiest meest smakeloze reclame

Stichting Wakker Dier heeft vandaag een reclame van Hellmann Poultry Equipment verkozen tot meest smakeloze vee-industriereclame van het afgelopen jaar.

In de reclame wordt de slogan 'Don't worry. Make money' gebruikt om onder andere legbatterijkooien aan te prijzen. Wakker Dier noemt de reclame en slogan stuitend.

De stichting meldt dat deze verkiezing past in de campagne tegen goedkoop vlees, die eerder dit jaar werd gestart. ,,Naar buiten toe wordt er door de vleesindustrie nog altijd een nostalgisch beeld geschetst van gelukkige dieren op boerderijen. Reclames die niet zichtbaar zijn voor het grote publiek tonen echter het ware beeld'', zegt een woordvoerder.

De zes reclames die Stichting Wakker Dier geselecteerd had voor de twijfelachtige titel stonden in vakbladen en reclamefolders, die in Nederland verschenen in 2009 en 2010.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boeren zorgen

  Laat die kobus maar eens een maandje niet eten, dan piep die wel anders of misschien niet meer, nog beter....

 • no-profile-image

  niek

  Burger, ik schrik hier wel even van . Je bent dus voor de legbatterij mits ze regelmatig buiten komen. Wat onrealistisch . Wist je trouwens dat Nederland na Duitsland de grootste importeur van de EU van kip is? Zoveel teveel produceren we nou ook niet. Expoteren is wel goed voor Nederland, brengt geld in het laatje en zorgt ook nog voor veel werkgelegenheid. Nederland staat juist bekend om zijn kwaliteit, dat jij dit anders ziet kan ik niets aan doen. Exporteren heeft niets met volksgezondheid te maken, want ik heb al eerder aangegeven dat de slechtste lucht in de steden hangt. En het beste effect op dierziektes is het binnen houden van dieren. Trouwens heb je vandaag naar èèn vandaag gekeken?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké Jan, volgens mij moet dit versje zo gaan:
  "O Barneveld, o Barneveld, wat zijn uw kippen vrij gesteld, als 's morgens vroeg de haan weer kraait, dan heeft de boer de ren gemaaid, o Barneveld, o Barneveld, uw kippen lopen vrij!

 • no-profile-image

  scharrel leg pluimveehouder met kippen binnen

  @kobus. Ik wil best ruilen met de kippen die bij ons lopen. Ik heb het niet warm en niet koud en hoef 's winters niet in mijn blote kont naar buiten, omdat ik binnen in een heerlijk geventileerde stal ben. Ik 's avonds gaan slapen op een stok hoog in de stal, kan lekker rondvliegen en een ei leggen wanneer het me zelf uitkomt. Ik krijg eten genoeg, want ik mag net zoveel eten als ik zelf nodig heb. Ik krijg schoon drinken en hoef gelukkig niet buiten uit een modderige plas te drinken. Bovendien heb ik nog meer ruimte, dan dat de mensen hebben als ze 's avonds naar de kroeg gaan. Alleen jammer dat ik geslacht moet worden als ik 16 maanden oud ben. Maarja, de consument wil nou eenmaal het goedkoopste eitje en niks voor het vlees betalen. Ik heb dan wel van mn leven kunnen genieten, omdat de boer een goede huisvesting voor mij gebouwd heeft!!!
  Mensen: de pluimveehouderij biedt de dieren veel welzijn!!!
  Nu jij weer kobus

 • no-profile-image

  ??

  "geschetst van gelukkige dieren"

  Hoe meet je geluk van dieren dan? Daar heeft wakker dier vast een wetenschappelijke verklaring voor? De titel kon beter zijn, reclame die niet past bij het houden van dieren op deze manier in vergelijking wat de mens zou willen.

 • no-profile-image

  gerard

  Ik stel voor dat we de 'MEEST SMAKELOZE CLUB' verkiezing gaan houden. Ik weet al wie wint!

 • no-profile-image

  burger

  Niek, dat het onrealistisch is, dat weet ik ook wel. Maar je vroeg ernaar. Ik vind de bio-industrie in Nederland inderdaad van onvoldoede kwaliteit. Minder export betekent een lagere veedichtheid en dus minder kans op (verspreiding) van ziektes. Ik heb Eenvandaag niet gezien gisteren en zie op de website ook niets staan wat met deze discussie te maken heeft. ?

 • no-profile-image

  burger

  Niek, alweer wordt de vergelijking getrokken tussen bio-industrie en mensen in flats. Die mensen uit die flats gaan naar werk, school, pretparken, vakantie etc. etc. Die kip zit 24 uur opgepropt en gaat alleen naar het slachthuis. Een waardeloze vergelijking.

 • no-profile-image

  niek

  Sorry burger dat die vergelijking je niet past. Gaat het over hoeveel tijd je doorbrengt in een stal (flat). Of om het systeem . Vereweg de meeste tijd brengt de mens in huis door . Die kip zit zijn hele leven in het zelfde hok , dus van kleins af aan heeft hij dezelfde ruimte . Dus ruimte genoeg. Eigenlijk is een flat de bioindustrie van mensen (zoveel mogelijk mensen op een te kleine ruimte proppen) die even naar hun werk of school gaan en dan weer terug in die mensenbatterij. Sorry af en toe hebben ze vakantie of gaan ze naar een pretpark. Hoezo een waardeloze vergelijking. Je hoeft het niet met me eens te zijn , want dat ben ik met jouw ook niet. Ik denk dat je het heel gewoon vind in de stad. Kortom je bent het gewend. En dat doet de kip ook.

 • no-profile-image

  Kobus

  @Vraagtekentjes: geluk vinden dieren in ieder geval NIET in de gruwelijke vee-industrie. Als je dat al niet snapt houdt elke discussie op. En wat de mens niet wil, wil een dier natuurlijk ook niet. Zowel mensen als dieren ervaren pijn, angst, stress, geluk, honger en dorst. Maar we kunnen het natuurlijk eens uitproberen; we gaan al die veehouders eens een maandje lang net zo behandelen zoals zij hun dieren behandelen. Eens kijken of ze dan nog van die idiote praatjes hebben.

 • no-profile-image

  niek

  Burger, EEN DAG HEEFT 24 UUR. Dat zeg je zelf. De meeste mensen werken geen 7 dagen per week. En inderdaad het zijn 'uitstapjes'en die kosten nu eenmaal niet veel tijd. Je bepaald het gedrag van dieren naar je eigen gedrag, en meet zo het welzijn van dieren. En wij kunnen van die Ot en Sien gedachten geen inkomen verdienen. Maar daar hoor ik je niet over.
  Even een rekensommetje. 5 dagen werk maal 8 uur is 40 uur. Dat zijn er niet zoveel die een 40 urige werkweek hebben, zeker niet allebij (man-vrouw of anders). een week heeft 168 uur. Dan moet je toch wel heel veel uitstapjes hebben. Ik heb nooit gezegd dat alles wat wij doen goed is , maar wij moeten ook roeien met de riemen die we hebben. Wat ik wil zeggen is dat wat jij ons wilt verbieden doet de mens zichzelf al jaren aan. Denk daar maar eens wat verder over na. einde discussie.

 • no-profile-image

  burger

  Niek, EVEN naar school gaan en EVEN naar het werk gaan?? De meeste mensen zijn dan toch echt wel 8 uur per dag weg. En dan heb ik de andere 'uitstapjes' daar nog niet eens bij opgeteld. Het maakt wel degelijk uit of je regelmatig je huis verlaat of dat je continue binnen zit opgesloten. En misschien kunnen veel mensen wel helemaal geen huis met tuin betalen, wonen ze daarom in een flat.

 • no-profile-image

  Leen

  Elke kip Full HD TV. That's the way we want it.

  afz. Wakkere Stier.

 • no-profile-image

  katja

  Gert.....het meest onzijdige bordje snert!

 • no-profile-image

  burger

  Niek, nogmaals er is een groot verschil tussen 24 uur of regelmatig er even uit. Daar gaat het om. De mens doet zichzelf dus niks aan. Ik heb het ook niet over Ot en Sien, zo romantisch of onnozel ben ik niet. Maar er is meer mogelijk dan de bio-industrie nu laat zien. Gelukkig is er ook nog een tussensegment en biologisch.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  O Barneveld, o Barneveld, wat zijn uw kippen welgesteld, als 's morgens vroeg het haantje kraait, dan heeft de boer een hen ge....!

 • no-profile-image

  burger

  Niek, daar zou inderdaad niks mis mee zijn, als ze regelmatig even buiten in de wei kunnen lopen. En wat betreft het gevaar voor volksgezondheid, wellicht moet NL wat minder exporteren en meer voor de eigen markt produceren. Meer kwaliteit en minder kwantiteit, heeft ook zijn effect op dierziektes.

 • no-profile-image

  ??

  Burger het is EU waar we in leven, je weet wel die blauwe vlag met gele sterren.(dus import kan je niet verkomen en je weet zelf wel dat de burger,als consument alleen naar prijs kijkt!)
  Waar is je voorstel overal tegen aan trappen maar niet met eigen voorstel komen, met economische berekening!

 • no-profile-image

  Lage methoden

  Sjoerd, compaan van Volkert de moordenaar, dat lijkt me een leuke leus die door de agrarische sector via radio, tv , twitter en noem maar op uitgezonden wordt.

 • no-profile-image

  niek

  Burger, je zegt dus dat leven in een batterij mag mits je er maar regelmatig uit mag? Dus geldt dit ook voor de kippen? Even tussendoor biologisch en tussensegment zijn zeer kleine markten. En buiten lopende kippen zijn een groter gevaar voor de volksgezondheid.

 • no-profile-image

  koetje

  ....aaid?

 • no-profile-image

  lizette

  goei actie. ontnuchterend ook, zoveel brutaliteit tegenovwer dieren en beschaafdheid.

 • no-profile-image

  W Geverink

  eh.......voerd?

 • no-profile-image

  gert

  kip het meest veelzijdige stukje vlees

 • no-profile-image

  ??

  @burger kom dan met een voorstel, blijkbaar heb je het al helemaal klaar.
  Graag met economische getallen erbij, dat het ook uit kan.
  @gossie katja en lizette snappen het niet.....

 • no-profile-image

  hobbes

  Apart dat wakker dier nog steeds denkt dat kippevlees voor de menselijke consumptie uit legbatterijen komt.
  Toch de uitzending van de keuringsdienst van waarde nog maar eens bekijken waar zelfs experts stellen dat een kip in een legbatterij van alle houderij systemen het beste leven heeft

 • no-profile-image

  Evert

  Die kobus uit Groningen lult echt als een kip zonder kop of nog erger Hij denkt dat een boer slecht is voor zijn dieren.Een echte boer is goed voor zijn dieren anders krijg je geen eieren of vlees.Die meneer Kobus uit Groningen is volgens mij een steun trekker of amtenaar anders lul je niet zo stom hij moet eens een tijdje mee werken op een boederij
  weet hij wel dat het anders is.

 • no-profile-image

  niek

  kobus je zegt het goed ,wat de mens niet wil wil het dier ook niet. De mens woont in grote steden waar de luchtkwaliteit het slechtst is . De mens woont in grote mega mensenbatterijen (flats).
  de mens geeft zijn kinderen geen ruimte om te spelen in steden . bovendien geeft de mens haar kinderen ongezonde lucht in die steden . Moeten wij veehouders het krijgen van kinderen in steden dan verbieden ? Als je wilt dat dieren het beter krijgen , begin dan eerst maar eens bij de mens zelf. Verder moet je maar eens met een topsporter gaan praten over presteren. Als die wil presteren moet hij of zij zorgen voor goede omstandigheden. De boer doet precies hetzelfde. Sorry maar de Nederlandse boer doet het wereldwijd heel erg goed , dus geeft hij zijn dieren goede omstandigheden.

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.