Pluimveehouderij

Achtergrond 831 x bekeken 17 reacties

Tienduizenden nertsen losgelaten in Griekenland

Onbekenden hebben zo'n 50.000 nertsen losgelaten uit een nertsenfokkerij in Griekenland. Inmiddels zijn ongeveer 15.000 van de dieren omgekomen van de dorst door de hoge zomertemperaturen.

Ook zijn ze niet gewend om voor hun eigen eten en drinken te zorgen, meldden Griekse media zondag.

Inwoners van de stad Kastoria in het noorden van het land merkten de vlucht van de pelsdieren uit hun kooien op toen ze de nertsen naar voedsel zagen zoeken bij kippenstallen. De autoriteiten vermoeden dat dierenactivisten achter het loslaten zitten.

Nertsen worden in kooien gehouden en gefokt voor hun pels. De pelzen uit Noord-Griekenland gaan vooral naar Oost-Europa. In het afgelopen jaar hadden onbekenden al vierduizend nertsen in de regio uit hun kooien gelaten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Linda en Asja, er is geen enkele rechtvaardiging voor dit soort akties. Het vrijlaten van pelsdieren heeft absoluut niks met liefde voor zulke stumperds te maken, want de meerderheid ervan sterft na hun 'bevrijding' in de natuur een vreselijke hongerdood of komt, zoals nu weer in Griekenland, door klimatologische rampspoed om het leven. Bovendien vormen vrijgelaten pelsdieren een regelrechte bedreiging voor de natuurlijke fauna. En last but not least: men heeft gewoon met de tengels van andermans eigendommen af te blijven! Dergelijke zaken moeten via de politiek en middels wetsconforme buitenparlementaire akties bestreden worden maar mogen nooit tot eigenrichting leiden. Ook het betuigen van sympathie hiervoor schaadt het aanzien van dierenrechtenorganisaties en staat zodoende op gespannen voet met de belangen van de dieren!

 • no-profile-image

  Klaasvaak

  Geachte site schrijvers. Er is een hoop mis als het om deze vraagstukken gaat. Helaas zijn onze demissionaire bestuurders mede schuldig aan de instandhouding van dit soort praktijken. Er is zelfs een diersoort die nu vrij rond lopen terwijl deze op financieel gebied de zaak gigantisch besodemieterd hebben: Banken,Vastgoed wereld,verzekeraars etc. Dit alles onder toezicht van deze voormalige verkapte schurkenstaat en hun bewakers. Wij zitten nu allemaal min of meer achter het traliewerk van deze Nertsen soort . Oja ik vergeet er bijna een dat zijn de Pensioen Nertsen die klagen ook steen en been en laten hun gevangen soortgenoten straks op een houtje bijten!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  geen boer

  dit soort terroristen kan niet hard genoeg bestreden worden. De reactie van Asja zegt al iets over hun denkwijze: "'ze' roepen het over zichzelf af, eigen schuld dikke bult". Net zoals Pim Fortuin; gewoon zijn eigen schuld! In mijn ogen zijn dit de gevaarlijkste clubjes die we momenteel binnen de landsgrenzen hebben.

 • no-profile-image

  karel

  goed gezegd Herkauwer, deze acties doen dierenrechtorganisaties alleen maar kwaad! Politiek en maatschappelijk druk zullen ooit dierenkwellerij verbieden. Het AGD zou een stapje mee kunnen helpen door ook videos te plaatsen van nertsfarms, de kooien, het stereotiep gedrag en uiteindelijk de vergassing en het villen van de diertjes.

 • no-profile-image

  melkveehouders

  Het woord 'bevrijden' is gelukkig uit de kop boven dit stuk weggehaald, ik dacht al,zitten er soms ook allemaal van die linkse raddraaiers bij het AGD op de redactie?

 • no-profile-image

  linda

  Kunnen ze op de redactie ook niet beter verzwijgen dat de dieren in 'kooien' zitten en 'VERGAST voor hun pels' worden? want misschien is dat ook opruiende taal.

 • no-profile-image

  grenzeloos

  John,maak u geen illusies;bij de agd zitten ook zogenaamde activisten.Deuren open en onmiddellijk ook in de wijde natuur zetten,maar niet meer op de redactie van agd.Op de redactie zitten ze ook in een kooi

 • no-profile-image

  Veehouder

  Ik vindt dit soort dingen altijd moeilijk te verkroppen.. Het meest rare is nog dat dit soort "activisten" zichzelf dierenvriend noemt..

 • no-profile-image

  asja

  Dus respondenten vinden het zielig dat er 15.000 zijn gestorven? Natuurlijk vinden jullie het ook heel erg zielig als er 50.000 dieren na een leven lang opgesloten in kleine hokjes worden vergast? Bedankt voor het medeleven met deze arme misbruikte dieren! Het wordt hoog tijd dat dit soort bedrijven ONVERZEKERBAAR worden, want kennelijk lokken zij terroristische acties uit.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Goed idee Karel. Ik denk dat de hele zaak van zowel dierenrechten (ik bedoel dus de rechten van het dier) versus maatschappij en producenten-/consumentenbelangen er erg mee gediend kan zijn als er op duidelijke documentairefilmpjes te zien en te volgen is hoe de agri-cyclus in elkaar steekt. Met per sector speciale aandacht voor gangbare en biologische houderijmethoden, vervoer, slacht- en verwerking tot vermarktbare eindproducten. Ik denk dat de overheid beter daaraan subsidie kan geven dan het gemeenschapsgeld in bodemloze 'groot is mooi en veel is lekker putten' te blijven werpen.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dan moet je alles onverzekerbaar maken, Asja. Want ook het hebben van een fiets of een inboedel lokt kennelijk criminaliteit uit. Dit is natuurlijk de wereld op z'n kop.

 • no-profile-image

  markt -werking

  Zo zie je hoe de menselijke soort is afgegleden. De reactie door doei de waarheid en door Steve zijn weinig doordacht. In 40/45 werd bovengenoemde soort vergast. Daar staan we nu o.a. nog jaarlijks 2 minuten voor stil. AGD heeft in de dierlijke variant in : vlees,melk,pels et cetera industrie een tanende reputatie. Het Amerikaanse Frankenstein bedrijf Mansanto heeft zich al dik genesteld in de EU O.a ook in Berkel en Rodenrijs paprika manipulatie en voorziet voorts. de NL melkveestapel van groeihormonen (melk de witte dood) en maar lurken aan die pakken. Het wordt tijd dat AGD een andere koers gaat varen en echt laat zien dat het commercieel fokken en afslachten van deze dieren binnen deze industrie steng verboden moet worden . Wellicht iets voor die CDA club !!!!

 • no-profile-image

  Doei

  Dat zijn geen dieren vrienden , maar gewone ordinare dieren terroristen . Doei

 • no-profile-image

  herkauwer

  Marcel, je geeft erg af op de reacties in dit forum, maar zélf kraam je ook klinklare onzin uit.
  Levensreddende kleding? Kom nou toch gauw man. Jawel, in Novosibirsk of Krasnojarsk draagt men een dik halfjaar lang bontjassen, -laarzen en -mutsen. Maar echt niet van in Nederland mbv goedkope Oosteuropse loonslaven gefokt nertsenbont. En dan het 'opruimen van kip- en visafval'. Dat is goedkoop voer man. Heeft met opruimen absoluut niks te maken! Er wordt ook helemaal niks wetenschappelijks gedaan met de pelsdierhouderij. De dieren leven in metalen kooien en hebben een levenslange detentie totdat zij uit hun lijden en uit hun vel verlost worden. Wat gebeurd er trouwens met de kadavertjes? Zou mij niet verbazen als die via de Rendac weer in het veevoer terecht komen. Intensieve dierhouderij staat al tientallen jaren ter discussie en dan gaat het voornamelijk om dieren die voor menselijke consumptie worden gehouden. Het is volstrekt immoreel en resepectloos jegens het leven om dieren slechts voor onnute modieuze zaken als bontkragen, stola's e.d. onder levenslange opsluiting te houden. Daartegen ben ik evenzeer gekant als tegen lieden die eigen rechter spelen en pelsdieren in de natuur vrijlaten. Want dat is crimineel en daarvoor valt geen enkel begrip op te brengen. Laat staan sympathie!

 • no-profile-image

  steve

  en dat noemt zich een dierenvriend.

 • no-profile-image

  John van Schie

  Opvallend is dat zelfs het AGD het woord "bevrijden" gebruikt. Dan zijn we toch ver afgedaald. Wanneer bericht het AGD: "In Friesland zijn 20 koeien bevrijd uit hun stal"?
  Waar is het gezond 'boeren'verstand van het AGD?

 • no-profile-image

  Marcel

  Hoe is het mogelijk, de reactie's op deze site!! Wat is dierenkwellerij?? Een hond met kleren aan?? Een vis in de viskom?? Een nerts in een kooi?? Een poes in een flat op 7 hoog?? Wat zeker is dat er een stel debielen rondlopen die denken dat ze boven de wet staan! Ieder jaar worden er honden vast gebonden aan bomen omdat de mensen op vakantie gaan! De nertsen worden wetenschappelijk onderzocht verantwoord gehuisvest en ruimen veel vis- en kipslachtafval op en maken er een hele mooie bontvacht van die wereldwijd gebruikt word voor luxe maar ook levensredende kleding! Iedereen mag en kan een andere mening hebben, maar de nertsen worden in Nederland netjes verzorgt en gehuisvest, want het is het inkomen voor het gezin wat er verdient word! Dat kunnen we zeker niet zeggen van alle huisdieren bij de mensen thuis, want daar ontbreekt op veel plaatsen de kennis van en over de dieren!!

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.