Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Stijging eierprijs zet versneld door

De prijsstijging van eieren, die twee weken geleden voorzichtig begon, gaat deze week versneld verder. Steeds meer vakantiegangers keren terug van vakantie, terwijl veel minder consumenten nog vertrekken voor hun welverdiende rust. Supermarkten kopen daarom volop scharreleieren, terwijl het aanbod daarvan gering is door ruimingen van oude leghennen. De verwerkende industrie koopt behoorlijk wat kooi-eieren. omdat zij een verdere prijsstijging verwacht. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt deze week met 35 cent naar € 5,05 per 100 stuks. Dat is € 2,05 per 100 stuks minder dan een jaar geleden. Bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram noteren volgen berekeningen van de NOP € 3,78 per 100 stuks. Dat is € 0,61 meer dan vorige week, maar € 1,56 per 100 stuks minder dan half augustus van 2009.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kippetje

  Derk, ik ben je verhaaltje weer aan het lezen en snap er geen zak meer van je verteld dat de eierverwerkers veel ingekocht hadden toen de eieren goedkoop waren dat daarom de afzet van kooi eieren moeizaam verloopt. Je schrijft ook dat het aanbod van scharreleieren gering is Hoe kom je dan in godsnaam aan de prijsverhoging van : kooi + 70 á 80 ct, scharrel + 38 á 40 bij de zwaardere klasse moest het misschien scharrel + 138 á 140 zijn en heb je een typfout gemaakt?? of ligt het toch weer aan je annonieme vriendjes. groetjes van een kippeboertje die zich weer genaaid voeld worden.

 • no-profile-image

  john

  eierprijzen zijn nog steeds onder gemiddeld. verwerkers blijven volop kopen om straks als de prijzen boven gemiddeld zijn flink te kunnen profiteren.

 • no-profile-image

  dirk

  Let op,de eierprijzen gaan waarschijnlijk weer flink de lift in als je weet hoeveel boeren die nog kooihennen hebben straks definitief stoppen!Dat zijn er veel meer als dat de scharrelsector uitbreidt!

Of registreer je om te kunnen reageren.