Pluimveehouderij

Achtergrond

Export van pluimveevlees uit Europese Unie groeit

Tot en met juni van dit jaar heeft de Europese Unie 20,5 procent meer pluimveevlees geëxporteerd dan een jaar geleden over de zelfde periode.

Dat meldt de Europese Commissie. In totaal ging 550.263 ton pluimveevlees naar derde landen. Rusland is de belangrijkste afnemer. Het land importeerde tot en met juni 93.525 ton, een aandeel van ruim 17 procent. Hongkong is de op één na grootste afnemer van Europees pluimveevlees. Het land had een aandeel van 11,9 procent en importeerde 65.696 ton. Over heel 2009 exporteerde de EU ruim 1 miljoen ton pluimveevlees naar derde landen. Ook toen was Rusland de grootste afnemer met een aandeel van 22,4 procent.

De EU importeerde over de eerste zes maanden van 2010 385.106 ton pluimveevlees. Dat is 15,5 procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.