Pluimveehouderij

Achtergrond 271 x bekeken

Eierdopje mag van Apple geen eiPott heten

Het nieuwe eierdopje van de Duitse designfabrikant Koziol heeft een andere naam gekregen.

Eigenlijk wilde het familiebedrijf het nieuwe ontwerp eiPott noemen, maar computerconcern Apple stak daar via de rechter een stokje voor, omdat de naam te veel op iPod zou lijken. Maandag maakte het Duitse bedrijf bekend dat het nieuwe eierdopje voortaan onder de naam Pott door het leven gaat.

Als het aan Koziol ligt, krijgt het ontwerp snel de naam eiPott terug. Dat probeert het bedrijf via een bodemprocedure voor elkaar te krijgen.

Vooralsnog is de Duitse designfabrikant echter zeer terughoudend om het ontwerp bij zijn oorspronkelijke naam te noemen. Het bedrijf wacht een boete van 250.000 euro als het het eierdopje toch als eiPott op de markt brengt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.