Pluimveehouderij

Achtergrond 293 x bekeken

'Lunteren' vervalt 17 juli

Het ophokgebod rond Lunteren, ingesteld na een uitbraak van Salmonella gallinarum, vervalt op 17 juli.

Bedrijven die vrije-uitloopeieren produceren moeten hun hennen dan weer vrije uitloop geven. Het PPE-bestuur is daar niet blij mee.

Op korte afstand van 'Lunteren' is in juni in Renswoude een uitbraak van S.g. vastgesteld en is ook daar een ophokgebod ingesteld. Het PPE zou dan ook liever vanwege de dreiging van nieuwe uitbraken het ophokgebod 'Lunteren' langer doorgevoerd zien dan de wettelijke 12 weken. Dat is echter niet mogelijk. Vrijwillig ophokken van vrije uitloophennen is een utopie, omdat de geproduceerde eieren dan niet meer als vrij uitloop-eieren kunnen worden afgezet. Dat heeft aanzienlijke financiele consequenties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.