Pluimveehouderij

Achtergrond

Holland Heater IFH op RAV-lijst

Het Holland Heater-systeem met kachels van het type IFH staat per 1 juli 2010 op de RAV-lijst.

Het gaat bij deze plaatsing van het Holland Heater-verwarmingssysteem met IFH-kachel op de RAV-lijst (Regeling Ammoniak Vermindering) van het ministerie voor VROM om een nieuw huisvestingssysteem bij de diercategorie E 5 (vleeskuikens), namelijk ’warmtewisselaar met luchtmengsysteem voor droging strooisellaag’ (E 5.11) (toegevoegd met systeemnummer BWL 2009.14.V1). Aan dit systeem is op basis van deskundigenadvies en de eerste meetresultaten een voorlopige emissiefactor toegekend van 0,035 kg NH3 per dierplaats per jaar.

De IFH-kachels van Holland Heater blazen de warme lucht over de mest-/strooisellaag. CO2 en andere verbrandingsgassend worden afgezogen en via 5 meter lange flexibele slangen direct naar buiten afgevoerd.

Holland Heaters brengt dit verwarmingssysteem sinds 2009 op de markt.

Holland Heater De Lier bv
Maasland (Z-H)
tel. (0174) 51 67 41
e-mail: info@hollandheater.nl
internet: www.hollandheater.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.