Pluimveehouderij

Achtergrond

Gratis onderdak, maar geen eieren voor duiven

Duiven in de binnenstad van Gouda krijgen een riant onderkomen en gratis eten, maar duivenkinderen zijn niet gewenst.

De gemeente plaatst bij de Nieuwe Markt een groot hok voor de stadsduiven om hun overlast te beperken. Eten is bij het onderdak inbegrepen, maar de eieren die de vogels leggen worden door de gemeente weggehaald.

Gouda hoopt met het duivenhotel verstopte goten, aantasting van (historische) gebouwen en overlast bij (eet-)winkels te beteugelen. De til kan 150 duiven herbergen.

Vrijwilligers van de landelijke werkgroep Duivenoverlast gaan het hok elke dag schoonmaken, de vogels voer geven en de eieren verwisselen voor kalkeieren. De gemeente verwacht niet dat het aantal duiven zal verminderen omdat er dieren van buitenaf bij zullen komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.