Pluimveehouderij

Achtergrond

Dierenbescherming nijdig over dieren in show

De Dierenbescherming is verbolgen over het gebruik van levende dieren tijdens een voorstelling op het Over het IJ Festival in Amsterdam.

Het gebruik van een wit konijntje, kippen en een muisje tijdens de voorstelling Wandelen op de Champs van het Vlaamse theatercollectief FC Bergman is "smakeloos en dieronwaardig'', stelde de Amsterdamse afdeling van de Dierenbescherming vandaag.

Er worden allerlei seksuele handelingen uitgebeeld met een wit konijntje en een paar kippen tijdens een voorstelling "met veel lawaai, harde muziek en knallen'', aldus de Dierenbescherming. Ook houdt een acteur een muisje met een staart in zijn lucht en stopt het beestje in zijn mond.

Een woordvoerster van het theaterfestival liet weten dat de makers een dierenarts hebben laten kijken naar alle handelingen in de voorstelling. "De arts constateerde dat de dieren geen blijvend letsel overhouden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.