Pluimveehouderij

Achtergrond 524 x bekeken 1 reactie

Bioschnitzel met drie sterren

De Dierenbescherming heeft drie sterren van het Beter Leven-kenmerk gegeven aan een nieuwe, biologische kipburger met biologisch spinazie en biologische kaas.

Deze ’driedubbele’ biologische schnitzel, een nieuw product, is gemaakt van vlees van uitgelegde biologische leghennen. Meer dan 40 biologische legpluimveehouders, lid van de vereniging Biomeerwaardekip, leveren hiervoor hun uitgelegde biologische kippen aan Pluimveeslachterij W. Van der Meer & Zn. in Dronrijp (Fr.). Dalco Food in Oss (N.-Br.) verwerkt het vlees tot diverse biologische kipproducten, zoals biologische kipburgers, -schnitzels en –nuggets. Deze worden verkocht aan supermarkten, slagerijen, speciaalzaken, horeca en instellingen. Dat deze biologische kipburger spinazie en kaas van biologische herkomst bevat, maakt hem uniek.

Leveranciersvereniging Biomeerwaardekip en producenten hebben demissionair landbouwminister Gerda Verburg de biologische kipschnitzel aangeboden. Verburg reageerde positief toen ze hem kreeg aangeboden. ,,Kan dit product ook in ons bedrijfsrestaurant?”, vroeg ze direct.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Frank van den Hoven

    Mooi! Maar... hoe kan ik het herkennen in de supermarkt? Heeft het een bepaald merk? En is bekend in wélke supermarkten het verkrijgbaar gaat worden? Zodat ik ze niet allemaal af hoef om te kijken of het daar wel of niet ligt.

Of registreer je om te kunnen reageren.